Kanādas un Zviedrijas hokejisti izcīna pārliecinošas uzvaras

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pie vēl vienas graujošas uzvaras pasaules čempionātā pirmdien tika spēcīgā Kanādas hokeja izlase, kas B apakšgrupas mačā Herningā ar 7:1 (2:0, 3:0, 2:1) sagrāva sacensību saimnieci Dāniju. Tikmēr Kopenhāgenā A grupas spēlē Zviedrija droši ar 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) uzveica Franciju.

Kanādieši cīņā pret Dāniju rezultātu atklāja pirmā perioda viducī, kad īsā laikā ar precīziem metieniem izcēlās Džošs Beilijs un Ārons Ekblads.

Kanādas hokejistiem šajā spēlē piederēja diezgan liels pārsvars, kas otrā perioda sākumā vainagojās ar vēl trim vārtiem, kad trīs minūšu laikā ar precīziem metieniem izcēlās Džordans Eberle, Raiens O'Reilijs un Raiens Ņūdžents-Hopkinss.

Cīņas 47.minūtē Ņūdžents-Hopkinss guva arī savus otros vārtus mačā, bet goda vārtus Dānijai 52.minūtē iemeta Jepsers Jensens, noslēgumā kanādiešiem raidot vēl vienu ripu mājinieku vārtos.

B grupas dienas pirmajā spēlē ASV ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) uzvarēja olimpisko vicečempioni Vāciju.

Savukārt A grupas pirmdienas vēlajā spēlē Zviedrija ar 4:0 uzvarēja Franciju.

Zviedrijas izlase rezultātu atklāja jau 24.sekundē, kad lieliski izspēlētu pirmo uzbrukumu realizēja Rikards Rakels, bet piecas minūtes vēlāk Mikaels Baklunds panāca jau 2:0.

Cīņas turpinājumā neradās šaubas par Zviedrijas pārspēku šajā mačā, zviedriem katrā no nākamajiem periodiem iemetot vēl pa vienai ripai un tiekot pie drošas uzvaras.

Šīs dienas pirmajā A grupas mačā olimpiskā čempione Krievija ar 6:0 (1:0, 3:0, 2:0) pārspēja Baltkrieviju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu