«Predators» uzvar NHL regulārajā čempionātā; Sedīni spilgti atvadās no Vankūveras

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nešvilas «Predators» vienība ceturtdien nodrošināja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, kamēr slavenie Zviedrijas dvīņubrāļi Henriks un Dāniels Sedīni aizvadīja savu pēdējo maču Vankūveras «Canucks» līdzjutēju priekšā.

«Predators» viesos ar rezultātu 4:3 (1:0, 1:2, 2:1) pārspēja Vašingtonas «Capitals».

«Predators» rindās ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Kreigs Smits, kamēr pretiniekiem divi precīzi metieni un viena rezultatīva piespēle bija Jevgeņijam Kuzņecovam.

Nešvilas komanda Prezidenta trofeju, ko saņem regulārā čempionāta stiprākā komanda, ieguvusi pirmo reizi vēsturē.

«Konkurence ir ļoti liela, un ar šo uzvaru vajadzētu lepoties. Visu gadu smagi strādājam, lai šo sasniegtu. Viennozīmīgi, lielākais mērķis ir Stenlija kauss,» pēc mača teica «Predators» aizsargs Romas Josi.

Tikmēr savu pēdējo maču Vankūverā aizvadīja Sedīni, kuru pārstāvētā «Canucks» ar rezultātu 4:3 (0:1, 1:2, 2:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Arizonas «Coyotes».

Dāniels Sedīns šajā mačā guva divus vārtus, tajā skaitā arī uzvaru nesošos. Abos viņa gūtajos vārtos asistēja brālis Henriks.

Patlaban 37 gadus vecie hokejisti NHL debitēja 2000.gadā, visu savu NHL karjeru kopā aizvadot «Canucks» komandā, bet pirms tam spēlējot zviedru klubā «MoDo».

Citā mačā ar četriem gūtiem vārtiem atzīmējās Dastins Brauns, kurš kaldināja Losandželosas «Kings» uzvaru 5:4 (1:2, 3:0, 0:2, 1:0) pagarinājumā pār Minesotas «Wild». Brauns savus ceturtos vārtus guva papildlaikā, nodrošinot mājiniekiem uzvaru.

Citviet ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās līgas rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids, kurš kaldināja Edmontonas «Oilers» uzvaru 4:3 (1:0, 0:2, 3:1) pār Vegasas «Golden Knights».

Savukārt iepriekšējās sezonas čempione Pitsburgas «Penguins» viesos pagarinājumā ar 5:4 (2:2, 0:1, 2:1, 1:0) pārspēja Kolumbusas «Blue Jackets».

Tikmēr līgas vicelīdere Vinipegas «Jets» mājās ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pieveica Kalgari «Flames».

Vienīgā komanda, kas varēja aizšķērsot «Predators» ceļu uz uzvaru regulārajā čempionātā, bija Bostonas «Bruins», taču bostonieši viesos ar 2:3 (1:2, 1:0, 0:1) piekāpās Floridas «Panthers». Vēl no līgas vadošajām komandām Toronto «Maple Leafs» viesos ar 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) atzina Ņūdžersijas «Devils» pārākumu.

Kopvērtējumā Austrumu konferencē pa 110 punktiem iekrājušas Bostonas «Bruins», un Tampabejas «Lightning» komandas, kuras aizvadījušas 80 spēles. Tālāk ar 103 punktiem 81 mačā seko Vašingtonas «Capitals» un Toronto «Maple Leafs».

Rietumu konferencē un visā līgā līderpozīcijā ar 115 punktiem 81 mačā ir Nešvilas «Predators», bet aiz tās ar 112 punktiem 81 spēlē atrodas Vinipegas «Jets», kamēr trešā ar 109 punktiem 81 cīņā ir Vegasas «Golden Knights».

Savainotā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» ar 62 punktiem 80 spēlēs ieņem pēdējo, 16. vietu konferencē un visā līgā un šajā pozīcijā arī noslēgs regulāro čempionātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu