Makdeivids pārsniedz 100 punktu robežu šosezon NHL regulārajā čempionātā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Edmontonas «Oilers» kanādiešu uzbrucējs Konors Makdevids aizvadītajā naktī (Latvijas laiks) guva vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, pārsniedzot 100 punktu robežu un vēl vairāk nostiprinoties rezultatīvāko spēlētāju statistikas ailītes galvgalī.

«Oilers» nespēja nosargāt 3 vārtu pārsvaru, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 3:7 (3:3, 0:3, 0:1) pret Kolumbusas «Blue Jackets».

Uzvarētājiem 3 vārtus guva Austrijas hokejists Tomass Vaneks, kurš atzīmējās arī ar rezultatīvu piespēli.

Savukārt Makdevids guva savus 40. vārtus sezonā, turklāt kopumā šosezon viņš ir rezultatīvākais spēlētājs līgā ar sakrātiem 102 punktiem 77 spēlēs.

Makdeividam tuvākais sekotājs ir Ņikita Kučerovs no Tampabejas «Lightning». Krievu uzbrucējs šosezon 74 mačos sakrājis 96 punktus (38 vārti un 58 piespēles).

Pagājušajā sezonā ar 100 punktiem (30+70) par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Makdeivids, kuru atzina arī par regulārā čempionāta MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Citā spēlē Bostonas «Bruins» pēcspēles metienu sērijā atzina mājinieces Vinipegas «Jets» pārākumu 4:5 (1:1, 0:2, 3:1, 0:0, 0:1). Pirmo reizi karjerā trīs vārtus spēlē guva «Jets» uzbrucējs Brendons Tanevs.

Savukārt Dalasas «Stars» papildlaikā ar 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Filadelfijas «Flyers». Mājinieku sastāvā uzvaras vārtus papildlaika 40. sekundē guva Aleksandrs Radulovs, krievu uzbrucējam atnesot «Stars» pirmo uzvaru pēc astoņu zaudējumu sērijas.

Uzvaru guva arī Ņujorkas «Islanders», kas ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:0, 1:1) apspēlēja Otavas «Senators», Kanādas galvaspilsētas komandai ciešot sesto zaudējumu pēc kārtas.

Turpretī sesto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Sentluisas «Blues», kas ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) apspēlēja Sanhosē «Sharks» vienību. Rezultātu pirmajā trešdaļā atklāja kādreizējais latviešu hokejista Zemgus Girgensona komandas biedrs Evanders Keins, taču «Sharks» pārsvaru nenoturēja. Papildlaikā uzvaru nesošos vārtus guva Vladimirs Tarasenko.

Kopvērtējumā Austrumu konferences vadībā ir Tampabejas «Lightning», kas izcīnījusi 106 punktus 76 mačos. Tai ar 105 punktiem 75 spēlēs seko Bostonas «Bruins», bet trešā ar 97 punktiem 76 spēlēs ir Vašingtonas «Capitals» komanda.

Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» ar 60 punktiem 76 spēlēs ieņem pēdējo 16.vietu konferencē, par trim punktiem atpaliekot no Otavas «Senators». Visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas pēdējā pozīcijā.

Rietumu konferencē un visā līgā līderpozīcijā ar 109 punktiem 76 mačos ir Nešvilas «Predators», bet aiz tās ar 104 punktiem 76 spēlēs atrodas Vinipegas «Jets». Savukārt ar 103 punktiem 76 mačos trešo pozīciju pagaidām ieņem Vegasas «Golden Knights».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu