«Jets» sarūgtina NHL līderi un nodrošina vietu Stenlija kausa izcīņā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vinipegas «Jets» svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 5:4 (0:2, 3:2, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja turnīra līdervienību Nešvilas «Predators», nodrošinot vietu Stenlija kausa izcīņā.

Uzvaras «bullīti» Vinipegas komandai realizēja Marks Šeifele, kamēr ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Kails Konors.

«Jets» vienība pēc divu gadu pārtraukuma atkal piedalīsies Stenlija kausa izcīņā. Vēl bez Vinipegas dalību «play-off» mačos jau nodrošinājušas trīs komandas - «Predators», Tampabejas «Lightning» un Bostonas «Bruins».

«Jūs pat nenojaušat, cik atvieglots jūtos. Pats smagākais ir pēc sezonas skatīties izslēgšanas spēles, kas tik ļoti daudz nozīmē. Tas nomāc, un diemžēl esam jau pietiekami daudz atskatījušies,» pēc mača teica «Jets» kapteinis Bleiks Vīlers, kurš šajā spēlē guva savu 599.punktu NHL.

Savukārt uzvaru svētdien svinēja pērnā gada čempione Pitsburgas «Penguins», kas savā laukumā ar 5:4 (1:2, 2:1, 1:1, 1:0) pārspēja Filadelfijas «Flyers», pagarinājumā vārtus gūstot Braienam Rastam.

Tikmēr Bostonas «Bruins» viesos ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Minesotas «Wild», uzvaras vārtus iemetot Bredam Maršānam. Uzvaru svētdien izcīnīja arī viena no NHL vājākajām komandām Vankūveras «Canucks», kas viesos ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) pārspēja Dalasas «Stars».

Tikmēr ar trim punktiem - vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm - atzīmējās līgas rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids, kurš gan neglāba Edmontonas «Oilers» no zaudējuma 4:5 (0:0, 3:1, 1:3, 0:1) pagarinājumā Anaheimas «Ducks» vienībai.

Uzvaras vārtus viesiem guva Hampuss Lindholms.

Makdeivids šosezon guvis 99 punktus (39+60), NHL otru rezultatīvāko spēlētāju Ņikitu Kučerovu no Tampabejas «Lightning» apsteidzot par četriem punktiem.

Kopvērtējumā Austrumu konferences vadībā ir Tampabejas «Lightning», kas izcīnījusi 106 punktus 75 mačos. Tai ar 104 punktiem 74 spēlēs seko Bostonas «Bruins», bet trešā ar 97 punktiem 75 spēlēs ir Toronto «Maple Leafs».

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» ar 58 punktiem 75 spēlēs ieņem pēdējo 16.vietu konferencē, par pieciem punktiem atpaliekot no Otavas «Senators». Visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas pēdējā pozīcijā, par trim punktiem atpaliekot no Arizonas «Coyotes».

Rietumu konferencē un visā līgā līderpozīcijā ar 107 punktiem 75 mačos ir Nešvilas «Predators», bet aiz tās ar 102 punktiem 75 spēlēs atrodas «Jets», bet trešā ar 101 punktu 75 cīņās ir NHL debitante Vegasas «Golden Knights».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu