Leģendārais Federers kārtējo reizi sasniedz «Australian Open» finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šveices tenisa leģenda Rodžers Federers piektdien kārtējo reizi sasniedza sezonas pirmā «Grand Slam» turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - finālu, kur svētdien spēkosies ar horvātu Marinu Čiliču.

Pašlaik 36 gadus vecais Federers, kurš turnīrā izlikts ar otro numuru, pusfinālā atradās pārliecinošā vadībā ar 6-1, 5-2 pret Dienvidkorejas sensāciju Hjonu Čunu, kad pretinieks sāpošas kājas dēļ dueli nebija spējīgs turpināt. Sportistam bijušas problēmas ar tulznu uz kājas.

Federers finālā spēkosies ar turnīra sesto numuru, kurš ceturtdien savā pusfinālā pārliecinoši ar 6-2 7-6 (7:4) 6-2 pārspēja britu Kailu Edmundu.

Federers ir pašreizējais Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja trofejas glabātājs, turklāt svētdien viņš šo titulu savā īpašumā centīsies iegūt jau sesto reizi.

«Uzskatu, ka pirmais sets bija normāls. Nevarēju tik skaidrībā, vai pretiniekam kas kaiš,» pēc cīņas teica Federers. «Otrajā setā jutu, ka Čuns kļūst lēnāks. Viņam bija problēmas ar tulznu, kas parasti ļoti sāp. Pēcāk situācija parasti kļūst tikai ļaunāka.»

Tiesa, Federers uzskata, ka šā brīža pasaules ranga 58. numurs Čuns, kuram ir tikai 21 gads, nākotnē var iekļūt labāko tenisistu pirmajā desmitniekā.

Federeram šis būs karjeras 30. «Grand Slam» fināls, bet kopumā viņš ticis pie 19 šāda veida trofejām.

Federers šosezon ir uzvarējis visās desmit spēlēs, jo pirms tam guva četrus panākumus Hopmena kausa izcīņā, bet tagad izcīnījis sešas uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā, ņemot vērā arī pērnā gada turnīru, viņš nav zaudējis jau 13 mačos pēc kārtas.

Savukārt karjeras laikā šajā turnīrā viņš uzvarējis jau 93 spēlēs, kas viņam jauns rekords, par diviem panākumiem apsteidzot uzvaru skaitu Vimbldonas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu