Vācijas basketbolisti pirmoreiz 10 gadu laikā iekļūst EČ ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vācijas basketbola izlase sestdien Stambulā pēdējās minūtēs salauza Francijas pretestību un pirmoreiz kopš 2007.gada sasniedza Eiropas čempionāta (EČ) ceturtdaļfinālu.

Astotdaļfināla spēlē Vācijas izlase bija labāka ar rezultātu 84:81 (10:19, 24:21, 21:16, 29:25), Franciju ārpus kontinenta meistarsacīkšu pirmā astotnieka atstājot pirmoreiz kopš 1997.gada.

Francijas izlase jau sestajā minūtē bija ieguvusi desmit punktu pārsvaru (14:4), ko vēlāk uz brīdi palielināja arī līdz 11 punktiem, bet pēc ceturtdaļas atradās vadībā ar 19:10. Otrajā ceturtdaļā francūži ilgstoši saglabāja aptuveni desmit punktu pārsvaru un vēl trešās ceturtdaļas vidū viņi bija priekšā ar 51:44. Tomēr pirms pēdējām desmit minūtēm Francija bija vadībā vairs tikai ar 56:55, bet pēdējā periodā jau Vācija bija labāka un tā vidusdaļā veica astoņu punktu izrāvienu, pārņemot vadību ar 72:65. Kaut pretinieki vēl pietuvojās un pēdējā uzbrukumā arī varēja izraut neizšķirtu, tas neizdevās un iepriekšējā turnīra bronzas ieguvējai sacensības ir beigušās.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Daniels Teiss, kamēr ar 21 punktu un astoņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Vācijas izlases šī sasaukuma lielākā zvaigzne Deniss Šrēders.

Tikmēr Francijai 27 punktus iemeta Evans Furnjē.

Ceturtdaļfinālā Francija tiksies ar Spānijas un Turcijas dueļa labāko vienību.

Nepalīdzēja daudzi potenciālie līderi, tostarp Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Tonijs Pārkers, ar trim uzvarām palika trešā A grupā.

Pirmajā astotdaļfināla mačā sestdien Slovēnijas basketbola izlase ar rezultātu 79:55 (26:17, 16:10, 26:16, 11:12) sagrāva Ukrainu. Līdz ar to ceturtdaļfinālā tā spēkosies ar Latvijas un Melnkalnes pāra spēcīgāko vienību, kas savu astotdaļfināla cīņu aizvadīs svētdienas rītā.

Arī ceturtdaļfināla zaudētājiem pēc tam turnīrs būs noslēdzies.

Vēl sestdien plkst.18.45 Somija mērosies spēkiem ar Itāliju, dienas pēdējā mačā plkst.21.30 Lietuva cīnīsies ar Grieķiju, bet pārējie četri astotdaļfināli tiks izspēlēti svētdien.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu