Makdeivids: Krosbijs ir labākais hokejists pasaulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) iepriekšējo divu sezonu čempionvienības Pitsburgas «Penguins» kapteinis Sidnijs Krosbijs ir labākais hokejists pasaulē, uzskata talantīgais Konors Makdeivids, kurš šovasar noslēdza 100 miljonu ASV dolāru līgumu ar Edmontonas «Oilers» komandu.

Makdeivids šovasar noslēdza astoņu gadu līgumu ar «Oilers» komandu. Jaunais kontrakts stāsies spēkā ar 2018./2019. gada sezonu, un hokejists gadā nopelnīs 12,5 miljonus dolāru, kas ir lielākā alga starp NHL spēlētājiem.

Talantīgajam kanādiešu uzbrucējam tika vaicāts, kuru viņš uzskata par labāko hokejistu pasaulē. «Es teiktu, ka tas ir Sidnijs Krosbijs,» bez vilcināšanās sacīja 20 gadus vecais Makdeivids.

«Viņš ir paveicis visu. Uzvarējis visu. Izcīnījis gan individuālas, gan komandas trofejas. Uzskatu, ka viņš ir spēlētājs, kuram visi vēlas līdzināties,» savu tautieti intervijā NHL mājaslapā slavēja «Oilers» kapteinis, kurš par Krosbiju ir 10 gadus jaunāks.

Iepriekšējā sezonā Makdeivids izcēlās ar 30 vārtu guvumiem un 70 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par NHL regulārā turnīra rezultatīvāko spēlētāju. Viņš saņēma Ārta Rosa balvu, kuru piešķir NHL regulārā čempionāta labākajam spēlētājam.

Krosbijs pagājušajā sezonā «Penguins» komandu otro gadu pēc kārtas aizveda līdz uzvarai Stenlija kausa izcīņā, turklāt otro gadu viņš kļuva par «play-off» turnīra MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Tāpat Krosbijs ir arī 2010. gada Vankūveras un 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempions Kanādas izlases rindās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu