Jūrmalā sācies Eiropas čempionāts pludmales volejbolā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas pludmales centrā Majoros šodien sācies Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotais Eiropas čempionāta finālturnīrs pludmales volejbolā.

Mači šodien sākās jau plkst.9, turklāt visi Latvijas pāri savas spēles aizvadīs uz centrālā laukuma.

Šo turnīru uz centrālā laukuma atklās ar 27.numuru izliktais Latvijas pāris Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, kuriem F apakšgrupas cīņā pretī stāsies ar sesto numuru izliktie Nīderlandes sportisti Aleksandrs Broivers un Roberts Mēuvsens. Viņi ir pagājušā gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieki un 2013.gada pasaules čempioni.

Uzreiz pēc tam centrālajā laukumā G apakšgrupā maču sāks ar 26.numuru izliktie Rihards Finsters un Edgars Točs - viņu pretinieki būs 2013.gada Eiropas čempioni Pavlo Errera un Adrians Gavira, kuri izlikti ar septīto numuru.

Turpinājumā laukumā dosies divi Latvijas dāmu dueti. F apakšgrupas pirmajā cīņā ar 27.numuru izliktās Ance Olte un Inese Jursone mērosies spēkiem ar vācietēm Izabellu Šnaideri un Viktoriju Bīniku, kurām ir sestais numurs. Savukārt uzreiz pēc šā mača E apakšgrupā pirmo spēli aizvadīs ar 28.numuru izliktās Agnese Caica un Ilze Liepiņlauska, kuras spēkosies ar čempionāta piekto numuru Kristīnu Kolocovu un Mihalu Kvapilovu no Čehijas.

Savukārt plkst.12.30 uz centrālā laukuma A apakšgrupas spēlē dosies ar 16.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuriem pretī stāsies sacensību 17.numurs Alekss Ranjēri un Adrians Karambula no Itālijas, bet uzreiz pēc tam cīnīsies starp galvenajiem favorītiem esošiem Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Šim Latvijas pārim, kas izlikts ar ceturto numuru, D apakšgrupas pirmajā spēlē pretī stāsies ar 29.numuru izliktie turki Murats Giginoglu un Hasans Mermers.

Pēcāk centrālajā kortā atkal izies dāmas, kad D apakšgrupas mačā ar 29.numuru izliktās Alise Lece un Marta Ozoliņa spēkosies ar sacensību ceturto numuru Nīnu Betšartu un Tanju Hiberli no Šveices, bet pēc tam H apakšgrupā savu pirmo maču aizvadīs Latvijas vadošais Pāris Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras izliktas ar astoto numuru. Visas sacentīsies pret austrietēm Lenu Plesučnigu un Terēzu Štrausu, kurām piešķirts 25.numurs.

Noslēdzošos četrus mačus centrālajā laukumā šodien aizvadīs vīru dueti. Pirmajai no šīm spēlēm sākoties plkst.16, Solovejs/T.Šmēdiņš sacentīsies pret beļģiem Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli, kuriem ir 11.numurs, bet pēc tam Točs/Finsters spēkosies pret čempionāta desmito numuru Annešu Berncenu Molu un Sannliju Sērumu.

Visbeidzot plkst.18 Pļaviņš/Regža tiksies ar ukraiņiem Mikolu Babiču un Jaroslavu Gordejevu, kuriem ir 32.numurs, bet stundu vēlāk Samoilovs/T.Šmēdiņš spēkosies pret vāciešiem Markusu Bekermanu un Larsu Flīgenu, kuri kontinenta meistarsacīkstēs izlikti ar 20.numuru.

16. augusta spēļu grafiks Majoru centrālajā laukumā:

  • Pulksten 9.00– Solovejs/ Šmēdiņš T. (LAT) pret Brouwer/Meeuwsen (NED),
  • pulksten 9.50 – Točs/ Finsters (LAT) pret Herrera/Gavira (ESP),
  • pulksten 10.40 – Jursone/Auziņa (Olte) (LAT) pret Bieneck/Schneider (GER),
  • pulksten 11.30 – Caica/Liepiņlauska (LAT) pret Kolocova/Kvapilova (CZE),
  • pulksten 12.30 – Regža/ Pļaviņš ( LAT) pret Ranghieri/ Carambula (ITA),
  • pulksten 13.20 – Samoilovs/ Šmēdiņš J. (LAT) pret Giginoglu/ Mermer (TUR),
  • pulksten 14.10 – Lece/Ozoliņa (LAT) pret Betschart/Hüberli (SUI),
  • pulksten 15.00 – Graudiņa/Kravčenoka (LAT) pret Plesiutschnig/Strauss T. (SUI),
  • pulksten 16.00 – Solovejs/ Šmēdiņš T. (LAT) pret Koekelkoren/ Van Walle (BEL),
  • pulksten 17.00 – Točs/ Finsters (LAT) pret Sorum C./ Mol A. (NOR),
  • pulksten 18.00 –Regža/ Pļaviņš ( LAT) pret Babich/ Gordieiev (UKR),
  • pulksten 19.00 – Samoilovs/ Šmēdiņš J. (LAT) pret Böckermann/ Harms, Y.(GER).

Šīs spēles tiešraidē translēs mobilajā televīzijā LMT Straume, kā arī portālā Tvnet.lv. Sacensību norises vieta - Jūrmalas pludmales centrs Majoros (Kaiju ielas galā).

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrs noslēgsies ceturtdien, bet ar piektdienu sāksies izslēgšanas kārtas.

Pamatsacensībās kā vīru, tā dāmu konkurencē, pa 32 duetiem sadalīti astoņās grupās. Katras grupas labākais duets uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji piedalīsies pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē «bezrindas.lv». Pirmās spēles trešdien un ceturtdien skatītāji varēs apmeklēt bez maksas, piektdien biļetes maksās 10 eiro, sestdien 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnīsies par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā būs 2800 skatītāju vietas.

Eiropas čempionātos Latvija pēdējos gados regulāri tiek pie medaļām. 2009.gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone, kamēr 2015.gadā zeltu savāca arī Samoilovs ar Šmēdiņu. Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2014.) Samoilovs un Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas, kamēr 2010.gadā Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu ieguva bronzu.

Pērn Šveicē notikušajā turnīrā Samoilovs ar Šmēdiņu zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja visos trijos apakšgrupas mačos un izslēgšanas turnīrā netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu