«Sabres» un Aikels pārrunā jaunu astoņu gadu līgumu

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo «Sabres» veic pārrunas ar vienības zvaigzni Džeku Aikelu par jaunu astoņu gadu līgumu, darījumam pietuvināta persona atklājusi aģentūrai «The Associated Press».

Tikmēr «Sabres» īpašnieks Terijs Pegula neprecizē, kādā stadijā ir sarunas, taču atklāj, ka abas puses ir apņēmušās slēgt jaunu līgumu.

«Mēs gribam Džeku, un Džeks grib spēlēt Bufalo,» teica Pegula.

Aikelam uz vēl vienu sezonu spēkā ir sākuma līmeņa līgums ar komandu, bet abas puses pārrunājot jaunu vienošanos uz astoņiem gadiem, kas ir maksimālais periods.

Aikels pērn pirms sezonas, treniņā saduroties ar Girgensonu, guva traumu, kā dēļ nevarēja spēlēt divus mēnešus. Tiesa, tas 20 gadus vecajam uzbrucējam ar 24 vārtiem un 33 rezultatīvām piespēlēm 61 mačā netraucēja kļūt par komandas rezultatīvāko hokejistu.

Savukārt savā debijas sezonā, 2015./2016.gadā, Aikels 81 spēlē izcēlās ar 24 vārtiem un 32 rezultatīvām piespēlēm, būdams komandas otrais rezultatīvākais hokejists.

«Sabres» Aikelu izraudzījās 2015.gada draftā ar otro numuru, bet kā pirmais tika izvēlēts Konors Makdeivids, kurš pirms mēneša ar Edmontonas «Oilers» parakstīja astoņu gadu līgumu, kas stāsies spēkā ar 2018./2019.gada sezonu.

Girgensons palicis par vienīgo «Sabres» vienības spēlētāju, kurš joprojām ir brīvā aģenta statusā.

«Sabres» aizvadītajā sezonā palika palika astotajā vietā Atlantijas divīzijā un bija priekšpēdējā 16 komandu konkurencē Austrumu konferencē, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties. «Sabres» Stenlija kausa izcīņā iepriekšējo reizi spēlēja pirms sešiem gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu