Malkins gūst savus 300.vārtus NHL karjerā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Krievu uzbrucējs Jevgēņijs Malkins sestdien guva savus 300.vārtus savā Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā, palīdzot viņa pārstāvētajai Stenlija kausa čempionei Pitsburgas «Penguins» izbraukumā ar 5:4 (3:2, 1:2, 1:0) pārspēt Filadelfijas «Flyers».

Sestdienas mačā Malkins izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, turklāt ar pašiem svarīgākajiem. Spēles vidū krievu uzbrucējs ar precīzu metienu panāca 4:2, bet pēc tam gan otrās trešdaļas izskaņā mājinieki guva divus vārtus un izlīdzināja rezultātu.

Tomēr tieši Malkins bija tas, kurš pielika šim mačam punktu, jo 49.minūtē viņš bija pirmais pie atlēkušās ripas, gūstot uzvaras vārtus, kas turklāt viņam bija 300.vārtu guvums NHL karjerā.

Krievu uzbrucējs tika nosaukts par šī mača pirmo zvaigzni, bet savas NHL karjeras laikā viņš regulārajā čempionātā 653 spēlēs tagad guvis 300 vārtus un veicis 470 rezultatīvas piespēles.

Šosezon 30 gadus vecais Malkins deviņos mačos iemetis piecus vārtus un izpildījis piecas rezultatīvas piespēles.

Mačā pret «Flyers» ar diviem vārtiem izcēlās arī cits «Penguins» līderis Sidnijs Krosbijs.

Tikmēr jau pie savas septītās uzvaras pēc kārtas tikusi Monreālas «Canadiens», kas sestdien savā laukumā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pārspēja Toronto «Maple Leafs».

Savukārt sešu uzvaru sērija pārtrūkusi Detroitas «Red Wings» vienībai, jo tā savā laukumā ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) piekāpās Bostonas «Bruins».

Visas līgas un Austrumu konferences līdere ar 17 punktiem deviņos mačos ir «Canadiens», kamēr Rietumos vadībā ar 14 punktiem astoņās spēlēs atrodas Edmontonas «Oilers».

Savukārt latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» ar sešiem punktiem septiņos mačos Austrumos ir 14.pozīcijā starp 16 komandām, bet Atlantijas divīzijas ieskaitē tā ir pēdējā starp astoņiem klubiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu