Samoilovs un J.Šmēdiņš izcīna otro uzvaru Jūrmalas «Masters» turnīra apakšgrupu spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas vadošie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien izcīnīja otro uzvaru Jūrmalā, Majoru pludmalē, notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) «Masters» sērijas turnīrā grupu sacensību otrās kārtas mačā, bet Rihards Finsters un Edgars Točs tika pie pirmā panākuma.

Ar pirmo numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš A apakšgrupas otrajā mačā ar 2-0 (21:15, 23:21) pārspēja ar astoto numuru izsētos izraēliešus Sīnu Faigu un Arielu Hilmanu.

Pirms tam pirmās kārtas cīņā Latvijas duets ar 2-0 (21:14, 21:14) uzveica francūžus Juzefu Krū un Maksimu Tjersī, kuriem ticis devītais numurs.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Samoilovs un J.Šmēdiņš nodrošinājuši vietu izslēgšanas turnīrā.

Apakšgrupu turnīru Latvijas vadošais pāris noslēgs plkst.18.20, kad plānots mačs pret slovēņiem Janu Pokeršniku un Nejcu Zemļaku, kuriem iedalīts 16.numurs.

Tikmēr īpašo uzaicinājumu jeb «wild card» saņēmušie Rihards Finsters un Edgars Točs, kuri izlikti ar 12.numuru, D apakšgrupas otrajā spēlē ar 2-1 (21:17, 19:21, 15:9) uzveica grieķus Dimitri Nipasu un Todori Papadimitru, kuriem piešķirts 13.numurs.

Apakšgrupas pirmajā mačā Finsters un Edgars Točs ar 0-2 (17:21, 17:21) zaudēja austriešiem Tomasam Kunertam un Kristofam Dresleram, kuriem ticis ceturtais numurs.

Ar vienu uzvaru divās spēlēs latvieši ieņem trešo vietu D apakšgrupā.

D apakšgrupas pēdējā spēlē Finsters un Točs plkst.18.20 tiksies ar beļģiem Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli, kuri izlikti ar piekto numuru.

Tikmēr C apakšgrupā ar trešo numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža pirmajā spēlē ar 2-1 (21:19, 19:21, 15:11) apspēlēja ukraiņus Oleksiju Deņinu un Sergiju Popovu, kuri turnīrā izlikti ar 11.numuru. Savukārt otrajā mačā Latvijas duets ar 2-1 (19:21, 22:20, 15:10) pārspēja turkus Safu Urlu un Muratu Giginoglu, kuriem ticis sestais numurs.

Noslēdzošajā apakšgrupas cīņā latvieši plkst.17.20 spēkosies ar austriešiem Lorencu Petučnigu un Danielu Millneru, kuri izlikti ar 14.numuru.

Savukārt B apakšgrupā Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, kuri pārvarēja kvalifikāciju un izlikti ar 15.numuru, divās spēlēs tikuši pie vienas uzvaras.

Pirmajā mačā Latvijas pāris ar 2-1 (19:21, 21:18, 15:9) apspēlēja vāciešus Benetu un Dāvidu Poņevacus, bet otrajā mačā ar rezultātu 0-2 (18:21, 14:21) piekāpās krieviem Jaroslavam Koškarovam un Ruslanam Bikanovam, kuri izlikti ar septīto numuru. Plkst.17.20 grupas noslēdzošajā cīņā Latvijas pāris duelēsies ar Krievijas duetu Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, kuri izlikti ar otro numuru.

Šajā grupā pašlaik divas uzvaras ir Koškarovam un Bikanovam, bet otrs Krievijas duets un Latvijas sportisti izcīnījuši pa vienam panākumam.

LETA jau vēstīja, ka dāmu turnīrā pirmajās divās apakšgrupu kārtās pa uzvarai guvušas Alise Lece un Marta Ozoliņa, kuras turnīrā izliktas ar ceturto numuru, kā arī šī gada Eiropas U-22 čempiones Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, bet divas neveiksmes cietusi pērnā gada Eiropas U-18 čempione Paula Ņečiporuka ar pieredzējušo Agnesi Caicu.

Vīru un dāmu turnīros pēc viena apļa apakšgrupu uzvarētāji uzreiz sasniegs ceturtdaļfinālu, bet otro un trešo vietu ieguvējiem izslēgšanas turnīrs būs jāsāk no pirmās kārtas.

Piektdien tiks izspēlēti apakšgrupu mači, sestdien sportisti sāks izslēgšanas cīņas, turklāt dāmām būs arī pusfināla mači, bet svētdienas rītā pusfinālus aizvadīs vīri, savukārt pēc tam tiks noteikti medaļu ieguvēji.

Šajās sacensībās uzvarētāji garantēs savai valstij vienu ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu.

LETA jau vēstīja, ka vēl otrdien Jūrmalā bija nelabvēlīgi un ļoti vējaini laikapstākļi, kas lika celties ūdens līmenim, tāpēc jūra jau atradās pie paša stadiona. Ja ūdens līmenis turpinātu celties, tas radītu problēmas gan ar stadiona drošību, gan skatītāju ieeju tribīnēs. Tomēr jau trešdien situācija bija uzlabojusies un organizatoriem lielas bažas neradīja.

Jūrmalas «Masters» turnīrā pirmajās divās dienās ieeja skatītājiem būs bez maksas. Uz sestdienas spēlēm biļetes maksās desmit eiro, bet uz svētdienas mačiem ieejas kartes var iegādāties par 15 eiro.

Jūrmalas «Masters» ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas 2016.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Čempionāta kopējais balvu fonds būs 50 000 eiro.

Pērn maijā Jūrmalā norisinājās CEV «Masters» posms vīriešiem, kurā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu. Savukārt vēl pirms gada Jūrmalā tika rīkots raudzi zemāks CEV «Satellite» sērijas turnīrs vīriešiem.

Nākamajā gadā Jūrmalā jau risināsies Eiropas čempionāta finālturnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu