Kazahu svarcēlājs ar jaunu pasaules rekordu grūšanā iegūst zelta medaļu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kazahstānas svarcēlājs Nijats Rahimovs trešdien izcīnīja zeltu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs svara kategorijā līdz 77 kilogramiem.

Pagājušā gada pasaules čempions Rahimovs summā pacēla 379 kilogramus, kamēr otro vietu ar tādu pašu rezultātu izcīnīja Londonas olimpisko spēļu čempions Sjaodzjuņs Lu no Ķīnas. Par sacensību uzvarētāju gan tika kronēts Kazahstānas sportists, jo viņš ir vieglāks par savu sāncensi.

Sacensības gan sākās ar Sjaodzjuņa pasaules rekordu raušanā, jo viņš spēja pacelt 177 kilogramus, kamēr Rahimovam padevās vien 165 kilogrami.

Tomēr Kazahstānas sportists atspēlējās grūšanā, paceļot jaunu pasaules rekordu - 214 kilogrami, kas viņam ļāva izcīnīt zeltu, jo Lu tika galā ar 202 kilogramiem.

Šajās olimpiskajās spēlēs Kazahstāna svarcelšanā vēl nebija tikusi pie zelta. Pasaules rekords summā šajā svara kategorijā ir 380 kilogrami, ko sasniedzis tas pats Lu.

Tikmēr bronzu trešdien šajā svara kategorijā ieguva Ēģiptes sportists Mohameds Mahmuds, kurš summā pacēla 361 kilogramu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka svētdien svara kategorijā līdz 53 punktiem ceturto vietu izcīnīja Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha. Savukārt nākamnedēļ svarcelšanas sacensībās piedalīsies arī Artūrs Plēsnieks, kuram paredzēts starts svara kategorijā līdz 105 kilogramiem.

Kopumā šajās olimpiskajās spēlēs grasās piedalīties 33 Latvijas sportisti.

Par medaļām Riodežaneiro līdz 21.augustam cīnīsies vairāk nekā 10 500 sportisti, kuri sadalīs 306 godalgu komplektus 28 sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu