Porziņģis: Negribu, lai Hornačeks domā, ka mājās tikai atpūšos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» jaunais galvenais treneris Džefs Hornačeks ir gudrs speciālists un prot pareizi izmantot spēlētājus, uzskata Latvijas talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis.

Hornačeku par «Knicks» galveno treneri apstiprināja jūnija sākumā. Speciālists vēlāk norādīja, ka Porziņģim ir potenciāls kļūt par vienu no labākajiem spēlētājiem līgā.

«Starp kandidātiem bija daudz vārdu - Deivids Blats, Frenks Vogels, bet Hornačeks uzradās negaidīti,» intervijā ESPN norādījis Porziņģis. «Domāju, ka tas ir ļoti pareizs lēmums no prezidenta Fila Džeksona un ģenerālmenedžera Stīva Milsa puses.»

«Domāju, ka viņš ir ļoti gudrs treneris. Viņš zina, kā izmantot spēlētājus, kas mums ir ļoti nepieciešams,» piebilda Porziņģis, kurš plāno mēneša beigās atgriezties Ņujorkā un tikties ar Hornačeku klātienē. Tomēr abi jau ir kontaktējušies ar īsziņu starpniecību.

«Negribu, lai viņš domā, ka mājās tikai atpūšos. Es strādāju, aizvadu individuālus treniņus. Par to es gribēju viņu informēt,» atzina Porziņģis, kurš šonedēļ dzimtajā pilsētā Liepājā rīkoja jauno basketbolistu meistarklasi, kurā piedalījās arī «Knicks» spēlētāji amerikānis Kails O'Kvins, francūzis Kevins Serafins un slovēnis Saša Vujačičs.

Hornačeks iepriekš strādāja Fīniksas «Suns» vienībā, no kuras tika atlaists februāra sākumā, kad traumu nomocītā vienība bija zaudējusi 19 no 21 izbraukuma spēles.

Sezonas laikā no «Knicks» galvenā trenera amata tika atbrīvots Dereks Fišers, bet viņa vietā stājās līdzšinējais palīgs Kurts Rembiss, kurš šajā postenī noslēdza atlikušo sezonas daļu.

Porziņģis pērn NBA draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru.

Latvietis aizvadīja teicamu debijas sezonu, 72 spēlēs caurmērā iemetot 14,3 punktus un izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējot 1,9 pretinieku metienus. Viņš tika nosaukts par līgas otro labāko debitantu, tomēr viņš bija populārākais starp debitantiem, jo latvieša formastērpi regulārā čempionāta laikā bijuši ceturtie pirktākie, šajā rādītājā atpaliekot vienīgi no līgas zvaigznēm Stīvena Karija, Kobes Braienta un Lebrona Džeimsa.

«Knicks» vienība šosezon guva 32 panākumus 82 spēlēs un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu