Hodžsons: Ielaistie vārti bija grūti norijama rūgta tablete

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Anglijas futbola izlases galvenais treneris Rojs Hodžsons sestdien neslēpa sarūgtinājumu par viņa vadītās komandas izlaisto uzvaru Eiropas čempionāta B apakšgrupas cīņā pret Krieviju, spēles beigās ielaistos vārtus nosaucot par rūgtu tableti.

Anglijas un Krievijas izlašu cīņu Marseļā noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:0). Cīņas 73.minūtē Eriks Daiers vadībā izvirzīja Angliju, taču kompensācijas laikā Vasilijs Berezuckis spēja gūt vārtus un izraut Krievijas izlasei vienu punktu.

«Beigās ielaistie vārti bija grūti norijama rūgta tablete, taču kopumā mēs parādījām daudzsološu sniegumu,» pēc cīņas sacīja 68 gadus vecais Hodžsons. «Ja mēs norīsim šo tableti, varēsim cerēt, ka šādas kļūdas vairs netiks atkārtotas.»

«Mēs bijām ļoti tuvu pelnītai uzvarai, taču ielaidām kompensācijas laikā. Biju ļoti tuvu tam, lai sāktu svinēt uzvaru, taču tāds ir futbols. Ielaižot vārtu spēles beigās, sajūtas ir vairāk kā pēc zaudējuma, nevis neizšķirta,» bilda angļu treneris.

Hodžsons arī neslēpa, ka Krievijas izlases gūtie vārti bijuši meistarīgi, jo pretinieks izdarījis «neticamas kvalitātes centrējumu», kas ļāva Berezuckim no soda laukuma ar galvu gūt vārtus.

Tikmēr Anglijas izlases vārtu guvējs Daiers uzskatīja, ka mača beigās angļi zaudējuši koncentrāciju. «Kontrolējām spēli, izdarījām spiedienu, tāpēc ir nepatīkami, ka beigās ieguvām tikai neizšķirtu.

Izdarījām visu, vienīgi nekontrolējām spēles beigas. Tagad ir jāsavācas un jādodas tālāk,» sacīja vārtu guvējs.

Savukārt Krievijas izlases galvenais treneris Leonīds Sluckis sacīja, ka viņa komanda izglābusies no zaudējuma ļoti grūtā spēlē. «Esmu pateicīgs spēlētājiem, ka viņi ļoti aktīvi nospēlēja mača beigas un spēja gūt vārtus. Nocīnījāmies līdz galam un izglābām spēli.

Pretiniekam piederēja pārsvars, taču lielāko cīņas daļu mums izdevās apturēt spēcīgo Anglijas uzbrukumu.

Anglijai ir ļoti ātra komanda, taču mēs spējām izturēt. Man ir sajūtas, ka nākamajās spēlēs mēs vēl uzlabosim savu sniegumu,» uzskata krievu treneris.

Pēc spēles beigām Marseļas stadionā izcēlās sadursmes starp abu komandu atbalstītājiem. Krievijas izlases līdzjutēji iebruka Anglijas fanu sektorā. Video fiksēts, ka Anglijas izlases līdzjutēji vienkārši metas bēgt no saniknotā bara un sākotnēji nekur tuvumā nav redzams neviens policists. Vardarbīgi incidenti, kuros iesaistīti futbola līdzjutēji, Marseļā notika arī iepriekšējās trīs dienas, bet jo īpaši spēles dienā, kad līdzjutēju sadursmēs sestdien tika ievainots 31 cilvēks, tostarp trīs guva smagas traumas.

Anglijas izlases treneris Hodžsons pēc spēles nevēlējās komentēt incidentus, taču neslēpa, ka komanda par tiem zinājusi. «Mēs zinājām, kas notiek, taču tas komandas spēli neietekmēja,» sacīja angļu treneris. Savukārt Anglijas Futbola asociācijas (FA) pārstāvis sacīja, ka izlase ir ļoti sarūgtināta, bet FA aicina atbildīgās institūcijas identificēt un sodīt kautiņos iesaistītos fanus.

Savukārt Sluckis skaidroja, ka par notiekošo pirms spēles neko nav zinājis, jo koncentrējies cīņai. «Mēs nezinām notikušā detaļas, taču skaidrs, ka tās nav futbolam labākās lietas,» bilda Krievijas izlases vadītājs.

Futbola dzimtenes pārstāvjiem angļiem šis ir devītais Eiropas čempionātos, tomēr viņi nekad nav spējuši turnīru sākt ar uzvaru.

Pirms tam sestdien pirmajā B apakšgrupas mačā divu Eiropas čempionātu debitanšu duelī Velsa ar 2:1 pārspēja Slovākiju.

Svētdien Eiropas čempionāts turpinās ar trim mačiem. Vispirms D apakšgrupas cīņā tiksies Turcija un Horvātija, bet pēc tam notiks divi C grupas mači, kuros Polija mērosies spēkiem ar Ziemeļīriju, bet Vācija spēlēs pret Ukrainu.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Francijā ilgs līdz 10.jūlijam.

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls, turklāt 45 no 51 spēles būs iespējams vērot tiešraidē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu