Kiriļenko nedosies uz NBA un līdz sezonas beigām spēlēs CSKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Slavenais Krievijas čempionvienības basketbolā Maskavas CSKA uzbrucējs Andrejs Kiriļenko nolēmis nedoties uz Nacionālo basketbola asociāciju (NBA) un līdz šīs sezonas beigām spēlēt CSKA, vēsta Maskavas kluba oficiālā mājaslapa internetā.

Oktobra sākumā 30 gadus vecais Kiriļenko ar CSKA komandu parakstīja vienošanos uz trim gadiem, tomēr līgumā tika iekļauts punkts, ka Kiriļenko pēc NBA lokauta beigām mēneša laikā drīkst pārtraukt līgumsaistības ar CSKA klubu un atgriezties Ziemeļamerikā.

Kiriļenko CSKA klubam pievienojās brīvā aģenta statusā, jo šā gada vasarā viņam beidzās līgums ar NBA klubu Jūtas «Jazz».

Pēc tam, kad NBA klubu īpašnieki un spēlētāji 8.decembrī oficiāli apstiprināja jauno kolektīvo līgumu, kas pārtrauca kopš 1.jūlija ilgušo lokautu, parādījās informācija, ka par Kiriļenko interesējas vairākas NBA komandas, tostarp Ņūdžersijas «Nets», kuras īpašnieks ir ambiciozais krievu miljardieris Mihails Prohorovs.

Tomēr sestdien Kiriļenko oficiāli apstiprināja, ka līdz šīs sezonas beigām paliks CSKA komandā.

«Pēdējā mēneša laikā apdomāju vairākus variantus un apsvēru visus par un pret, nonākot pie secinājuma, ka šo sezonu man jāpabeidz CSKA komandā,» izteicās Kiriļenko. «Sezonas pirmajā pusē mums izveidojies lielisks kolektīvs un īsta komanda. Būtu nepareizi tādā situācijā apstāties pusceļā. Tas nebūtu godīgi attiecībā pret komandas biedriem, bet pats galvenais - pret līdzjutējiem. Zinu, ka daudzi ar mani saista lielas cerības.»

«Spēlēšana CSKA man sagādā prieku un baudu, un es darīšu visu, lai mēs uzvarētu visos turnīros, kuros šosezon piedalāmies,» piebilda Kiriļenko.

Šosezon aizvadītajās piecās ULEB Eirolīgas turnīra spēlēs Kiriļenko vidēji guvis 13,8 punktus, izcīnījis 9,0 atlēkušās bumbas, izpildījis 3,4 rezultatīvas piespēles un bloķējis 3,2 metienus.

Oktobrī Kiriļenko tika atzīts par ULEB Eirolīgas mēneša vērtīgāko spēlētāju.

Kā ziņots, Kiriļenko CSKA vienībā iepriekš spēlēja laikā no 1998. līdz 2001. gadam.

CSKA komandas sastāvā Kiriļenko divas reizes kļuvis par Krievijas čempionu.

Aizvadītajā NBA sezonā Kiriļenko piedalījās 64 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guva 11,7 punktus, izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu