Tiks atzīmēta Latvijas Basketbola savienības 85 gadu jubileja

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

LBS 85. jubileja tiks atzīmēta, rīkojot profesionālu konferenci par Latvijas basketbola attīstības perspektīvām Eiropas kontekstā, basketbola goda biedru un draugu svinīgu godināšanu un basketbola veterānu pasākumu.

Basketbolam veltītajā konferencē 28.novembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā uzstāsies valsts prezidents Valdis Zatlers, FIBA Pasaule prezidents Roberts Elfinstons. Viņš ir viens no pasaulē visrespektētajiem sporta funkcionāriem, kurš basketbolā darbojas kopš 1961. gada. R.Elfinstons ir 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu un 2012. gada Londonas olimpisko spēļu sporta konsultants. Elfinstons konsultē arī Starptautisko olimpisko komiteju.

Konferencē ar lekciju “Sporta un basketbola loma sabiedrībā” uzstāsies FIBA Eiropa prezidents Georgs Vasilakopuloss, savukārt LBS prezidents Ojārs Kehris uzstāsies ar lekciju „Latvijas basketbola attīstības perspektīvas Eiropas kontekstā“. Konferencē būs iespēja dzirdēt arī citu pasaules basketbola organizāciju profesionāļu lekcijas par basketbolam aktuālām tēmām.

Uzreiz pēc konferences svinīgā pasākumā notiks jauno LBS goda biedru uzņemšana un basketbola draugu – labvēļu, žurnālistu, fotogrāfu un publicistu – godināšana.

Latvijas basketbola 85.jubilejas ietvaros Latvijas Banka izdevusi sudraba piemiņas monētu “Basketbols”, savukārt izdevniecība “Jumava” (27.novembrī plkst.16.00 Jumavas grāmatnīcā Dzirnavu ielā 73) rīko basketbolam veltīto grāmatu svētkus.

Latvieši pirmos soļus basketbolā apguva laikā, kad Latvijas Republika vēl pat nebija starptautiski atzīta, bet pirmās latviešu basketbola komandas izveidojās 1922.gadā. Latvijas basketbola savienību dibināja pirms 85 gadiem - 26.novembrī, un par pirmo LBS priekšēdētāju kļuva sporta biedrības “Amatieris” pārstāvis – Fricis Ķergalvis. Pagājušā gadsimta 30. gados basketbola popularitāte uzplauka visā Eiropā, un Latvija toreiz bija viena no modes noteicējām šajā modernajā sporta veidā, un 1932.gada 18.jūnijā Ženēvā Latvija bija to septiņu valstu vidū, kas dibināja Starptautisko amatieru basketbola federāciju – tagadējo FIBA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu