Jau pirmajā posmā – trijniekā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sporta un atpūtas kompleksā “Teperis” 17. novembrī veiksmīgi iesākās “VAZtuss 2009” sezona. “VAZtusa” vēsturē šis bija apmeklētākais sacensību pirmais posms, kurā bija arī interesanti viesi.

Pavisam sacensībās piedalījās 37 dalībnieki, no tiem trīs startēja kā viesi – raidījuma “Zebra” vadītājs Pauls Timrots, leģendārais Latvijas autosportists Haralds Šagbazjans un autosporta eksperts Mārtiņš Dzenītis. No Smiltenes “VAZtusa 2009” pirmajā posmā piedalījās trīs dalībnieki – Ainārs Poikāns, Rinalds Bērziņš un Jānis Krūmiņš.

Labāko rezultāti

Jauniešu klasē astoņu dalībnieku konkurencē skaista uzvara un 1. vieta smiltenietim R. Bērziņam, 2. Jānim Krievam (Rencēni), 3. Valteram Liepiņam (Valmiera), bet 5. smiltenietim J. Krūmiņam. Standarta klasē 16 dalībnieku konkurencē labākais Renārs Kārkliņš (Alūksne), 2. Gatis Keziks (Bērzaine), 3. Zintis Leimanis (Auciems). Brīvajā klasē 13 dalībnieku konkurencē 1. Aigars Jēkabsons (Rencēni), 2. Ronalds Baldiņš (Valmiera), 3. smiltenietis A. Poikāns.

Piesaista uzmanību

Tehniskā sporta kluba “Smiltene” valdes priekšsēdētājs Vairis Tralla pastāstīja, ka “VAZtusa” posms Smiltenē piesaistīja ne mazums mediju pārstāvju uzmanību. Vairāki no tiem pat piedalījās sacensībās. Tiesa gan, godalgotās vietas viņiem izpalika. Pirmo reizi “VAZtusa” vēsturē sacensības oficiāli apmeklēja Latvijas Automobiļu federācijas krosa komisijas vadītāja Inta Ulme un ģenerālsekretārs Andris Berķis.

1. posmā skatītāju zonā bija manāmi arī vairāki pērnā gada “VAZtusa” dalībnieki. Arī trasē nebija devušies tie smiltenieši, kuri piedalījās iepriekšējā sezonā. Kāpēc tā? “Edgars iesācis braukt supersprintā, bet es visu gadu strādāju pie trases pilnveidošanas, tāpēc nav atlicis laika pieķerties mašīnai. Vienīgi jaunākais dēls Jānis gribēja braukt, bet neuzspēja,” saka V. Tralla.

Nākamais posms “VAZtusam”, iespējams, būs decembrī. Pagaidām nav arī zināms, vai tas notiks Valmierā vai Smiltenē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu