Cerība mirst pēdējā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas basketbola čempionvienība Rīgas ASK vakar ULEB kausa izcīņas spēlē savā laukumā līdzīgā cīņā zaudēja Ukrainas klubam "BC Kyiv" un līdz minimumam samazināja izredzes kvalificēties "play off" turnīram. Tomēr cerība aizvien vēl pastāv, un tas nozīmē, ka atlikušajās trīs spēlēs jāizcīna uzvaras un jācer uz labvēlīgiem citu maču rezultātiem.

Pēc sekmīgi aizvadīta pirmā puslaika ASK piebremzēja ceturtajā ceturtdaļā, tomēr līdz pat pēdējām minūtēm saglabāja izredzes uz pozitīvu rezultātu. Tomēr arī šoreiz neizdevās un Ramūna Butauta komanda piedzīvoja nepatīkamu zaudējumu ar 72:81.

Pa ceturtdaļām - 19:15, 19:16, 15:20, 19:30.

Šobrīd patiešām izskatās, ka "play off" turnīrā Latviju pārstāvēs tikai ULEB mačos rūdītais "BK Ventspils" klubs, jo ar divām uzvarām un pieciem zaudējumiem ASK H apakšgrupā ieņem priekšpēdējo vietu, turklāt no priekšā esošajām komandām mūsējos atdala jau divu uzvaru plaisa.

Tomēr vēl viss nav zaudēts. Grupu turnīra spēles atsāksies tikai janvārī, kad ASK savā laukumā tiksies ar "Artland Dragons" un "Benetton", bet izbraukumā ar grupas pastarīšiem "Pau-Orthez". Kalendārs ir labvēlīgs.

Pret Ukrainas čempioniem pa 18 punktiem vakar guva abi amerikāņi Kērtiss Miladžs (+5 kļūdas) un Dveins Broils. Rīdziniekiem būtisks trūkums bija komandas kapteiņa Sanda Valtera nespēlēšana kājas savainojuma dēļ, un iespējams, ka tieši viņa precīzās rokas pietrūka, lai izcīnītu uzvaru.

Vēl aptuveni trīs minūtes pirms spēles beigām Raitis Grafs ar pieciem gūtiem punktiem izvirzīja mājiniekus vadībā ar 69:68, tomēr galotnē ASK spēki bija galā un arī veiksme nebija sabiedrotā.

Sandis Buškevics (pa kreisi) pret "Kyiv" basketbolistu Džošua Deivisu.
Sandis Buškevics (pa kreisi) pret "Kyiv" basketbolistu Džošua Deivisu. Foto: AFI

Grafs visā spēlē iemeta 11 punktus un savāca deviņas atlēkušās bumbas, joprojām demonstrējot lielisku sportisko formu. Septiņi punkti un trīs rezultatīvas piespēles Sandim Buškevicam (+5 kļūdas), seši punkti un četras piespēles Gatim Jahovičam, bet Eriks Sanderss guva četrus punktus un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem.

Atlēkušās bumbas: ASK - 27, BC Kyiv - 31.

Ukrainas komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Markuss Faisons, bet pa 20 - Artūra Drozdova un Pū Džetera rēķinā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu