Lipmans: Bez manis Znaroks nebūtu tur, kur ir tagad

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans uzskata, ka Oļega Znaroka kā trenera veiksmes stāsts sācies, pateicoties tieši viņam, kas speciālistam uzticējās, saskatīja perspektīvu.

«Bez manis Oļegs nebūtu tur, kur ir šobrīd. Zvēru. Kad Znaroks 1997. gadā noslēdza noslēdza savu spēlētāja karjeru, paņēmu viņu par treneri bērnu komandā. Ko tik es nedzirdēju. Nav latvietis, valodu nezina, rupjš, regulāri lamājas. Visu laiku nāca šādi izteikumi. Bet es Oļegu vienmēr atbalstīju un dzinu uz priekšu,» intervijā «Sportfakt» norādīja Lipmans.

Lipmans kopš 1998. gada vada Latvijas Hokeja federāciju.

«Nozīmējot viņu par jauniešu izlases galveno treneri, nācās dzirdēt kaudzēm negatīvu runu. Bet, kad kļuva par nacionālās izlases galveno treneri, dzirdēju: «Kā tu to varēji?» Bet mani izsist no sliedēm nav tik vienkārši. Es nenododu cilvēkus, kuriem uzticos. Ja reiz pieaugušo izlase 21 gadu spēlē elites divīzijā, tātad Kirovs Lipmans ar treneru izvēli ne reizi nav kļūdījies. Ceturtdaļfinālā iekļuvām tieši Znaroka vadībā,» norādīja Lipmans.

Tas notika 2009. gadā Bernē, kad Latvijas izlase izcīnīja 7. vietu.

«Krievijas hokeja menedžeri atzīst, ka bez manis par tādu treneri kā Znaroks neviens neko nezinātu. Protams, Oļegam raksturā ir negatīvas īpašības. Bet ne jau mēs runājams par cilvēku personiskajām īpašībām,» norādīja Lipmans.

Lipmans uzskata, ka Krievijas izlasei šajā čempionātā cīņā par zeltu klāsies smagi.

«Oļegam paveicies, ka palīdzēt atbraukuši NHL hokejisti. Ovečkins tuvākajā laikā aklimatizēsies, Kuzņeckovs ir lielisks spēlētājs, viņš man ļoti patīk. Iespējas izcīnīt zeltu ir, bet aizkļūt līdz pašai virsotnei būs ļoti grūti,» norādīja LHF vadītājs.

Znaroks kopā ar Hariju Vītoliņu Krievijas izlasi vada trešajā pasaules čempionātā. Līdzšinējos divos turnīros viņu vadībā Krievija izcīnījusi zelta un sudraba godalgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu