Asaras Vemblijā, mersedesi Zargebā (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par spīti favorītu statusam un tam, ka izšķirīgā spēle notika Vemblija stadionā Londonā, Anglijas futbola valstsvienībai tomēr nav izdevies kvalificēties 2008. gada Eiropas meistarsacīkstēm. Kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē futbola dzimtenes pārstāvji dramatiskā veidā zaudēja Horvātijai, un angļu vietā uz Austriju un Šveici brauks Krievija, kas pēdējā spēlē viesos pieveica Andoru.

Par Anglijas valstsvienības "kapraci" kļuva Horvātijas komandas rezervists Mladens Petričs, kurš guva uzvaras vārtus spēles 77. minūtē.

Anglijas valstsvienības izredzes tikt uz finālturnīru ievērojami pieauga, kad Krievija atlases turnīra priekšpēdējā kārtā zaudēja Izraēlai. Tas nozīmēja, ka liktenis nu jau bija pašu rokās, un pēdējā spēlē ar horvātiem britiem derēja pat neizšķirts...

Deividam Bekhemam un Co atkal nekas nesanāca - vairāk nekā sāpīgs zaudējums ar 2:3...

Lai E apakšgrupā apsteigtu Angliju, krieviem vakar izbraukumā bija jāuzvar Andora un jācer, ka miljardiera, Maskavas "Spartak" komandas īpašnieka Leonīda Feduna horvātiem piesolītās četras "Mercedes" markas automašīnas būs pietiekams stimuls, lai Vemblija stadionā censtos uzvarēt angļus.

Izrādījās, ka tā arī notika. Vai patiešām te savu lomu nospēlēja arī miljardiera triks? Horvāti spēli ar Angliju iesāka ļoti apņēmīgi, it kā viņiem uzvara būtu nepieciešama kā ēst. (Neatkarīgi no šā mača iznākuma Horvātija jau bija garantējusi ceļazīmi uz finālturnīru.)

Spēles 8. minūtē Niko Kranjčars un 14. minūtē Ivica Oličs pa reizei pārspēja Skotu Kārsonu un mājinieki nonāca neapskaužamā situācijā. Tagad bija jāgūst vismaz divi vārti un savs cietoksnis jānosargā neskarts. Cepuri nost Anglijas komandas priekšā, kas uzdevuma pirmo daļu paveica spoži.

Otrajā puslaikā Anglijas valstsvienības rindās laukumā beidzot devās arī ikona Deivids Bekhems, kura sniegums ievērojami uzlaboja mājinieku spēli. Rezultāts nebija ilgi jāgaida - 56. minūtē par Džermeina Defo nogāšanu soda laukumā "Chelsea" kapteinis Frenks Lampards realizēja 11 metru soda sitienu un panāca jau cerīgo 1:2.

Turpinājums sekoja, un jau 65. minūtē, kad pēc teicama Bekhema centrējuma no labā flanga angļu "tornis" Pīters Kroučs veikli apstrādāja bumbu un raidīja to Stipes Pletikosas sargātajos vārtos.

2:2!!! Varat iztēloties, kas tobrīd darījās tribīnēs, bāros un pie televizoriem. Tomēr Anglijai tovakar bija lemtas arī pavisam pretēja diapazona emocijas. 69. minūtē devies laukumā uz maiņu, mazpazīstamais Mladens Petričs 77. minūtē no 25 metriem vēlreiz pārspēja Korsonu.

Ko nu? Angļi, protams, metās glābties, tomēr visi izmisīgie centieni bija nolemti neveiksmei.

E grupas noslēgumā Horvātija finišēja pārliecinoši pirmā ar 29 punktiem, Krievijai 24 punkti - tikai par vienu vairāk nekā Anglijai, kas šoreiz palika ar garu degunu. Slavenais holandiešu speciālists Gūss Hidinks vēlreiz ir apliecinājis "brīnumnūjiņas statusu", jo viņa vadībā Krievijas futbolisti ne tikai uzlaboja sniegumu, bet arī veiksme bija viņu sabiedrotā.

Izraēla - Maķedonija 1:0.

Citi pēdējās kārtas rezultāti:

A grupa: Azerbaidžāna - Beļģija 0:1, Armēnija - Kazahstāna 0:1, Portugāle - Somija 0:0, Serbija - Polija 2:2.

B grupa: Gruzija - Lietuva 0:2, Itālija - Farēru salas 3:1, Ukraina - Francija 2:2.

C grupa: Turcija - Bosnija 1:0, Malta - Norvēģija 1:4, Ungārija - Grieķija 1:2.

D grupa: Kipra - Čehija 0:2, Vācija - Velsa 0:0, Sanmarīno - Slovākija 0:5.

G grupa: Rumānija - Albānija 6:1, Slovēnija - Bulgārija 0:2, Baltkrievija - Holande 2:1.

Bez Spānijas, Zviedrijas, Horvātijas un Krievijas, Eiropas meistarsacīkšu finālturnīram kvalificējās arī Francija, Itālija, Portugāle, Polija, Holande, Rumānija, Grieķija, Turcija, Čehija un Vācija.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu