Naumovam ir labs piedāvājums no KHL kluba (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pieredzējušajam Latvijas vārtsargam Sergejam Naumovam ir diezgan labs piedāvājums no kāda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba, trešdien notikušajā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē atzina Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks.

"Mēs Naumovu labi pazīstam un zinām visas viņa labās un sliktās īpašības," teica Znaroks. "Viņam ir neslikts piedāvājums no KHL kluba uz mēnesi noslēgt līgumu, kas mums būtu ļoti labi. Bet, ja tas neizdosies, tad varbūt Naumovs brauks uz kādu Eiropas klubu."

Portāls "telegraf.lv" vēsta, ka šis klubs varētu būt Mitišču "Atlant".

"Atlant" vārtsargs Martins Gerbers svētdien notikušajā spēlē ar Čehovas "Vitjaz" guva spēcīgu kakla sasitumu un tāpēc tagad kādu laiku nevarēs spēlēt.

"Skatoties nākotnē uz pasaules čempionātu, iespēlēsim jauno vārtsargu Muštukovu," teica Znaroks.

Pašlaik izlasei treniņprocesā pievienojies vārtsargs Nauris Enkuzēns, kurš ceturtdienas spēlē ar Dāniju varētu būt otrais vārtsargs.

"Naumovs mums palīdzēja uzvarēt olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, tāpēc uz Vankūveras Olimpiādi viņam jābūt vārtos. Taču tas notiks tikai tad, ja viņš vismaz mēnesi nostāvēs vārtos," piebilda Znaroks.

Kā ziņots, Naumovs tika iekļauts izlases kandidātu sarakstā, tomēr pirms otrdienas treniņa viņš no tā tika izslēgts.

Savukārt LHF prezidents Kirovs Lipmans atzina, ka viņš ir sarūgtināts par medijos rakstīto, ka viņš no Latvijas valstsvienības rindām Naumovu it kā esot izmetis. Lipmans iepriekš paziņoja, ka Naumovam uz olimpiskajām spēlēm Vankūvērā nav jābrauc, jo vārtsargam nav līguma ar klubu, tāpēc viņš ir bez spēļu prakses.

"Brīnos, ka žurnālisti sāk mācīt trenerus un federāciju," LHF valdes sēdē trešdien teica Lipmans. "Viņi var tikai konstatēt faktus un neko vairāk. Es kā Hokeja federācijas prezidents lēmumu par Naumovu nevaru ietekmēt, tomēr viņam vismaz mēnesi pirms Olimpiādes jāstāv vārtos, un domāju, ka viņš to arī darīs."

"Visi speciālisti saka, ka spēļu prakse nepieciešama, lai iegūtu to īsto hokeja sajūtu," piebilda Lipmans.

Kā ziņots, Latvijas hokeja izlase trešdien un ceturtdien "Arēnā Rīga" aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Dānijas valstsvienību.

Znaroks valdes sēdē izteica prieku, ka komanda sanākusi kopā uz šīm divām spēlēm. "Savu skatītāju priekšā vienmēr ir patīkami spēlēt, hokejisti varēs uzlādēt emocijas."

Arī izlases menedžeris Māris Baldonieks mačus nosauca par vajadzīgiem.

"Šīs būs vērtīgas spēles, jo laukumā nedosies tikai KHL klubos spēlējošie hokejisti, bet arī seši tādi, kurus šogad neesam redzējuši. Šādi treneriem radīsies priekšstats par viņiem," teica Baldonieks. "Tāpat šo dienu laikā spēlētāji atjaunos savstarpējās sadarbības, izrunāsies, kas palīdzēs būt gatavākiem Vankūveras Olimpiādē."

Neliels konflikts bijis izveidojies saistībā ar Rīgas "Dinamo" kluba spēlētāju piesaistīšanu, kur lielāko neapmierinātību izteica Guntis Ulmanis, kurš ir gan LHF, gan a/s "Dinamo Rīga" valdē. Tomēr tas ir atrisināts, un spēlēs piedalīsies visi Rīgas kluba hokejisti, kurus treneri vēlēsies pārbaudīt.

Šajos pārbaudes mačos Latvijai palīdzēs tikai KHL čempionātā un Krievijas augstākajā līgā, kā arī Čehijā, Vācijā un Baltkrievijā spēlējošie hokejisti.

Vācijā spēlējošie Arvīds Reķis un Herberts Vasiļjevs gan palīdzēs tikai pirmajā spēlē. Tāpat šoreiz Latvijas izlases sastāvā pēc ilgāka pārtraukuma iekļuvis arī KHL klubā Minskas "Dinamo" spēlējošais uzbrucējs Kaspars Saulietis.

Pirmajā mačā laukumā dosies optimālais sastāvs, bet otrajā spēlē vairākiem hokejistiem tiks dota atpūta un iespēja sevi pierādīt būs jaunajiem hokejistiem.

Nav skaidra ar rotavīrusu saslimušā aizsarga Krišjāņa Rēdliha līdzdalība gaidāmajās cīņās, jo otrdien spēlētājs jutās slikti un nevarēja piedalīties valstsvienības treniņā. Tāpat šajos mačos varētu nepiedalīties arī uzbrucējs Jānis Sprukts.

Jau ziņots, ka, gatavojoties olimpiskajām spēlēm, Latvijas komanda vēl vienu pārbaudes spēli aizvadīs 10.februārī Frankfurtē, kad tiksies ar Vācijas valstsvienību. Bet 11.februārī komanda izlidos uz Vankūveru, kur piedalīsies olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, olimpisko spēļu hokeja turnīra priekšsacīkstēs Latvijas izlase spēlēs B grupā kopā ar Krievijas, Čehijas un Slovākijas valstsvienību. Pirmajā mačā 16.februārī Latvijas pretiniece būs Krievija.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu