Uzvara toreiz un tagad! (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ar lielisku panākumu debiju ULEB kausa izcīņā ir nosvinējusi Latvijas čempionvienība Rīgas ASK, kas jaunās sezonas atklāšanas spēlē šodien Rīgā pārliecinoši uzvarēja bulgāru vienību "Lukoil Academic". Šis panākums bija vēsturisks, jo abas komandas savā starpā tikās arī Eiropas klubu turnīra pirmajā sezonā tieši pirms pusgadsimta!

Guvuši papildu emocionālo lādiņu no komandas leģendārā spēlētāja Valda Muižnieka uzrunas, ASK mūsdienu modelis pārpildītajā Rīgas arēnā šovakar ar 77:58 pārspēja Bulgārijas spēcīgāko klubu "Lukoil Academic".

Pa ceturtdaļām - 12:14, 18:14, 31:16, 16:14.

Trīskārtējais Eiropas klubu trofejas ieguvējs Rīgas ASK rindās, izcilais latviešu basketbolists Valdis Muižnieks (pa labi) no Rīgas mēra Jāņa Birka rokām saņem piemiņas velti par godu Eiropas klubu basketbola 50 gadu jubilejai.
Trīskārtējais Eiropas klubu trofejas ieguvējs Rīgas ASK rindās, izcilais latviešu basketbolists Valdis Muižnieks (pa labi) no Rīgas mēra Jāņa Birka rokām saņem piemiņas velti par godu Eiropas klubu basketbola 50 gadu jubilejai. Foto: AFI

ASK panākumu sērija savstarpējos dueļos ar Sofijas klubu tagad ir sasniegusi jau piecas uzvaras. Pirmās četras tika izcīnītās laika posmā no 1957. līdz 1959. gadam, kad divās pirmajās Eiropas klubu turnīra sezonās ASK pieveica "Academic" visās četrās fināla spēlēs un izcīnīja pirmos divus no saviem trīs čempionu tituliem.

ASK komandas vēsturē pirmos punktus ULEB kausā no tālās distances simboliski guva komandas kapteinis Sandis Valters, kurš visā spēlē iemeta 11 punktus un četrreiz rezultatīvi piespēlēja. Kapteiņa metienu precizitāte gan bija tālu no pilnības - 2p 3/8, 3p 1/7...

Ar 16 punktiem rezultatīvākais vēsturiskajā spēlē mājinieku rindās bija Dveins Broilss. 11 punktus guva Eriks Sanderss, bet Raitis Grafs izcēlās ar deviņiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Lietderīgi šodien nospēlēja vēl divi Latvijas nacionālās komandas kandidāti Gatis Jahovičs un Sandis Buškevics. Jahovičs guva astoņus punktus, izcīnīja četras bumbas zem groziem, četrreiz rezultatīvi piespēlēja un pārtvēra trīs pretinieku piespēles, savukārt Bušiņa kontā astoņi punkti, četras piespēles un trīs pārtvertas bumbas.

Seši punkti un astoņas atlēkušās bumbas Āronam Bramletam, bet bulgāru komandā ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Pero Antičs.

Atlēkušās bumbas: ASK - 33, Academic - 31.

"Lukoil Academic" groza virzienā tēmē ASK uzbrucējs Dveins Broilss.
"Lukoil Academic" groza virzienā tēmē ASK uzbrucējs Dveins Broilss. Foto: AFI

Pirms diviem gadiem atjaunotajai ASK komandai šī bija debijas spēle patlaban otrajā spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā ULEB kausā, un klātienē to bija atnākuši noskatīties 6500 skatītāju. Pamaz. Vajadzēja būt vairāk, un ULEB kausa gaisotnes iepazīšana Rīgas publikai acīmredzot vēl tikai priekšā.

ASK savā pirmajā sezonā ir ielozēta H apakšgrupā, kur bez "Academic" vēl tiksies ar Trevizo "Benetton", "PAU Orthez", "Kyiv" un "Artland Dragons".

Vēsturiskajā spēlē, kas Rīgā notika par godu Eiropas klubu turnīra pusgadsimta jubilejai, sākumā labāk veicās viesiem, kas ir viena no vecākajām ULEB kausa komandām. Tomēr otrā puslaika pirmajā pusē laukumā jau dominēja rīdzinieki, kas savu lielāko pārsvaru +22 (56:34) sasniedza trešās ceturtdaļas viducī.

Valdis Muižnieks (pa labi) pirms spēles pasniedz ziedus leģendārā ASK komandas centra spēlētāja Jāņa Krūmiņa atraitnei Inesei.
Valdis Muižnieks (pa labi) pirms spēles pasniedz ziedus leģendārā ASK komandas centra spēlētāja Jāņa Krūmiņa atraitnei Inesei. Foto: AFI

Pārējās grupu turnīra pirmās spēles notiks rīt, un pulksten 19.30 vakarā "BK Ventspils" piekto sezonu ULEB kausā iesāks savā laukumā ar maču pret Stambulas "Besiktas".

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu