Olimpiskajiem medaļniekiem būs prēmijas (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: f64 Photo agency

Latvijas Nacionālā sporta padome šodien atbalstīja naudas balvu piešķiršanu sportistiem par sasniegumiem Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Iepazīstoties ar Latvijas sportistu sasniegumiem Pekinas olimpiskajās spēlēs, padome atbalstīja priekšlikumu aicināt Ministru kabinetu naudas balvu izmaksai piešķirt līdzekļus 445 000 latu un nodokļu nomaksai 79 755 latu apmērā no valsts budžeta apakšprogrammas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Naudas balvas plānots piešķirt Latvijas Riteņbraukšanas federācijas sportistam Mārim Štrombergam par izcīnīto pirmo vietu, Latvijas Vieglatlētikas savienības sportistam Aināram Kovalam par izcīnīto otro vietu, Latvijas Svarcelšanas klubu apvienības sportistam Viktoram Ščerbatiham par izcīnīto trešo vietu XXIX olimpiādē. Naudas balvas tiks piešķirtas arī sportistu treneriem, ārstiem un apkalpojošam personālam.

Tāpat LNSP rosina piešķirt naudas balvu arī Latvijas Basketbola savienībai par nacionālās sieviešu basketbola izlases piedalīšanos olimpiskajās spēlēs Pekinā, lai veicinātu basketbola sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstību.

Sēdē LNSP locekļi nolēma izteikt konceptuālu atbalstu priekšlikumam organizēt 29. pasaules čempionātu ledus un sniega burāšanā, kas notiks 2009. gadā no 16. līdz 21. februārim.

Kā ziņots, Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvalde (SP) aicināja sportistiem piešķirt 525 588 latus.

Tā kā sportistu, treneru un sporta personāla apbalvošanai SP aicinājusi piešķirt maksimālo Ministru kabineta noteikumos paredzēto summu, papildus šim nolūkam nepieciešamajiem 525 000 latu valdība aicināta piešķirt 80 588 latus nodokļu nomaksai.

SP iesniegums paredz riteņbraucējam Štrombergam par izcīnīto pirmo vietu Pekinas olimpisko spēļu BMX sacensību finālā piešķirt 100 000 latu, viņa trenerim Ivo Lakučam - 20 000 latu, pirmajam trenerim Raimondam Ciesniekam - 10 000 latu, riteņbraucēja mehāniķim Olafam Lakučam - 10 000 latu un Štromberga sporta ārstam Marekam Osovskim - 10 000 latu.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijai SP aicinājusi piešķirt 25 000 latu, lai veicinātu BMX sporta veidu un jaunatnes sporta programmu attīstību.

Savukārt šķēpmetējam Kovalam par izcīnīto otro vietu no valsts budžeta federācija aicinājusi piešķirt 50 000 latu, sportista trenerei Valentīnai Eidukai -23 750 latu un pirmajam trenerim Ivaram Zilgalvim - 1250 latu. Latvijas Vieglatlētikas savienība varētu pretendēt uz 25 000 latu.

Svarcēlājam Ščerbatiham par izcīnīto trešo vietu SP aicinājusi piešķirt 30 000 latu, sportista trenerim Eduardam Andruškēvičam - 15 000 latu, bet Latvijas Svarcelšanas klubu apvienībai - 25 000 latu.

100 000 latu basketbola sporta veida un jaunatnes sporta attīstības veicināšanai varētu saņemt arī nacionālā sieviešu basketbola izlase par piedalīšanos Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu