Kartinga sezonas plusi un mīnusi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daugavpils kartodromā "Blāzma" notika "Latgales kausa 2007" izcīņas sestais un pēdējais posms, kurā noskaidrojās čempioni un godalgoto vietu ieguvēji. Šajās sacensībās startēja vairāk nekā 70 sportisti no Latvijas, Krievijas un Lietuvas. No piecpadsmit medaļām septiņas izcīnīja daugavpilieši – divas zelta, trīs sudraba un divas bronzas.

"Mini" klasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja daugavpilietis Vadims Dzjubenko. Viņš nezaudēja nevienā posmā un ieguva maksimālo punktu skaitu – 180! Otrajā un trešajā vietā – Krievijas kartingisti Andrejs Fjodorovs (113 punkti) un Georgijs Fjodorovs (100 punkti).

"Raket" klasē zelta medaļu izcīnīja Aleksejs Bogomolovs no Krievijas, sudrabu ieguva sportists no Rīgas Ņikita Zubkovs. Jāatzīmē, ka Zubkovs pirmajā posmā nestartēja, bet otrajā tehniskas kļūmes dēļ neguva punktus. Tādējādi viņš var cerēt uz zeltu nākamajā gadā. Arī bronzas medaļu izcīnīja rīdzinieks Artis Lebedis.

"Junior Hobby" klasē par čempionu kļuva Andriuss Portčenko no Lietuvas. Jevgeņijs Hrapāns (Daugavpils) ieguva otro vietu, bet trešo – Edgars Tomaševičs.

Klasē "Formula Hobby" daugavpilieši izcīnīja divas medaļas. Uzvarēja rīdzinieks Kristiāns Rukuts, otrais bija Juris Blakitnijs, trešais – Sergejs Aleksandrovs.

Savukārt klasē "ICC Hobby" visas godalgotās vietas izcīnīja Daugavpils kartingisti Vitālijs Šakalovs (139 punkti), Dmitrijs Rodionovs (134 punkti) un Dmitrijs Koževņikovs (104 punkti). Lai kļūtu par čempionu, Vitālijam Šakalovam nācās krietni papūlēties, jo Dmitrijs Rodionovs pirms pēdējā posma viņu apsteidza par pieciem punktiem. Tomēr Vitālijam izdevās ne tikai panākt, bet arī apsteigt savu pretinieku.

Sarunā ar Daugavpils kartinga kluba menedžeri Oļegu Koževņikovu noskaidrojās, ka nākamajā gadā sacensību rīkošana kartodromā "Blāzma" var kļūt problemātiska. Trase ir bēdīgā stāvoklī, turklāt īpašnieka maiņa nevieš optimismu, jo jauno saimnieku neinteresē šī sporta objekta attīstības perspektīva.

Taču kartingisti nekrīt izmisumā – ja arī notiks kādas izmaiņas, Daugavpils posmus iespējams rīkot citās valstīs. Krievija un Lietuva labprāt uzņems Latvijas sportistus, turklāt Latvijā ir arī Rīga, Ogre un Rēzekne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu