Hamiltonam sods, Beļģijā triumfē Masa! (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

F-1 pasaules čempionāta Beļģijas "Lielajā balvā" izcīnītā uzvara atņemta "McLaren-Mercedes" britu pilotam Luisam Hamiltonam, kuram piespriests 25 sekunžu sods. Par posma uzvarētāju līdz ar to pasludināts brazīlietis Felipe Masa no "Ferrari", kurš čempionāta kopvērtējumā tagad tikai par diviem punktiem atpaliek no Hamiltona.

Hamiltons šodien Beļģijas GP brauciena pēdējos apļos ar sausā laika riepām lietainā trasē cīnījās ar pasaules čempionu Kimi Raikonenu. Abu formulas vairākas reizes saskārās, līdz Raikonens priekšpēdējā aplī izlidoja no trases un izstājās.

Līdz ar to otro vietu sacensībās ieņēma "BMW-Sauber" pilots Niks Haidfelds, bet Hamiltonam tikai trešā vieta.

Tāpat par apdzīšanu dzelteno karogu zonā 25 sekunžu sodu saņēma arī "Toyota" pilots Timo Gloks, kas sākotnēji finišēja astotajā vietā. Uz astoto vietu pakāpās "Red Bull" pilots Marks Vēbers.

Čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu tomēr saglabāja Hamiltons, kuram ir 76 punkti. Tikai par diviem punktiem no viņa tagad atpaliek Masa, trešo vietu ar 58 punktiem ieņem Roberts Kubica, bet ceturtajā vietā ar 57 punktiem ir Raikonens.

Masa ir vienīgais braucējs sezonā, kurš izcīnījis uzvaras piecos posmos. Līdz sezonas beigām vēl atlikušas piecas sacīkstes - nākamā pēc nedēļas Moncā.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu