Noskaties "Silovs! Silovs!" Latviešu vārtsarga fantastiskais sniegums NHL sajūsmina komandu un fanus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix

Piektdienas spēle Nešvilā, kurā Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks" uzvarēja un iekļuva Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā, Šilovam spriedzes ziņā bija kā pagājušā gada pasaules čempionātā, pēc cīņas sarunā ar žurnālistiem teica vārtsargs.

Jau ziņots, ka "Canucks" viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Nešvilas "Predators", sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-2.

Latvijas vārtsargs, kurš "Canucks" vārtos aizvadīja trešo spēli pēc kārtas, tika galā ar 28 pretinieka metieniem, atvairot visas pretinieku mestās ripas un pirmo reizi NHL karjerā nosargājot savus vārtus neieņemtus.

Šilovs tika atzīts par cīņas labāko spēlētāju un kļuva par 14.vārtsargu debitantu, kurš Stenlija kausa sēriju ir pabeidzis ar "sauso" spēli.

"Izmantoju man doto iespēju," pēc spēles žurnālistiem teica Šilovs, kurš laukumā devās savainojumus guvušo Tečera Demko un Keisija Desmita vietā. "Jau iepriekš esmu aizvadījis nozīmīgas cīņas, tāpēc zināju, kāda būs spēle. Tā man ir lieliska iespēja spēlēt šajā klubā un izmantot man doto iespēju."

"Stenlija kausa izcīņā jūtu tādu pašu spiedienu kā pasaules čempionātā. Pasaules čempionātā tas bija lielāks, jo spēlējām mājās, bet šeit lielāks spiediens ir izbraukuma mačos, un mēs negribējām aizvadīt arī septīto spēli," abus turnīrus salīdzināja vārtsargs.

"Mēs paveicām labu darbu. Suters iemeta "golu" spēles beigās, un mēs uzvarējām, neļaujot pretiniekiem iemest vārtus pat vairākumā. Mūsu hokejisti bloķēja metienus, visi cīnījās, un tāpēc pretinieki vārtus neguva," "sauso" spēli komentēja Šilovs.

Arī "Predators" vārtsargs Jūse Saross atvairīja 28 metienus.

"Vārtsargiem katra spēle ir kā cīņa ar otru vārtsargu. Tā ir kā prāta spēle. Pretinieks ielaiž vārtus, tu esi virsotnē un vēlies saglabāt šo sajūtu," vārtsargu savstarpējo cīņu komentēja Šilovs.

Uzvaras vārtus Pijs Suters guva 99 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām, pēc Broka Bosera piespēles no aizvārtes Suteram raidot ripu vārtu kreisajā apakšējā stūrī.

Otrajā kārtā "Canucks" tiksies ar Edmontonas "Oilers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu