Ščerbatiham pasaules čempionātā viens nopietns konkurents mazāk (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules čempionātā svarcelšanā, kas 19. novembrī sāksies Dienvidkorejā, nepiedalīsies pagājušā gada Pekinas olimpisko spēļu vicečempions svara kategorijā virs 105 kilogramiem krievs Jevgēņijs Čigiševs.

Līdz ar to Latvijas svarcēlājam Viktoram Ščerbatiham pasaules čempionātā būs vēl par vienu nopietnu konkurentu mazāk, jo pagājušajā nedēļā par nepiedalīšanos pasaules čempionātā paziņoja arī olimpiskais čempions vācietis Matiass Šteiners.

Tāpat pasaules čempionātā nepiedalīsies arī šī gada Eiropas čempionāta bronzas godalgas īpašnieks Jevgēņijs Pisarevs.

Čigisevs pats lūdza atļauju atpūsties pēc olimpiskās sezonas, bet Pisarevs guvis traumu. Vienīgais Krievijas pārstāvis pasaules čempionātā svara kategorijā virs 105 kilogramiem būs Andrejs Kozlovs.

Ščerbatihs tagad būs vienīgais Pekinas olimpisko spēļu laureāts, kurš startēs pasaules čempionātā. Sacensības svara kategorijā virs 105 kilogramiem paredzētas 29.novembrī.

Kā ziņots, Pekinas olimpiskajās spēlēs pagājušā gada augustā Šteiners raušanas un grūšanas summā pacēla 461 kilogramu, izcīnot zelta medaļu. Otrajā vietā ierindojās Čigiševs, kurš no Šteinera atpalika tikai par vienu kilogramu, bet Ščerbatihs izcīnīja bronzas medaļu, summā paceļot 448 kilogramus.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu