Paldies Pekina, uz tikšanos Londonā! (47)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Starptautiskās olimpiskās komitejas vadītājs Žaks Roge svētdien oficiāli paziņoja Pekinas olimpiskās spēles par slēgtām. Pekinas olimpiskajās spēlēs vislielāko medaļu skaitu izcīnīja ASV komanda, toties visvairāk zelta medaļu ieguva Ķīnas vienība, līdz ar to ieņemot pirmo vietu olimpisko medaļu rangā.

SOK prezidents Žaks Roge (pa kreisi) Pekinas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā līdzās Ķīnas prezidentam Hu Dzintao un viņa kundzei Li Jongkingai.
SOK prezidents Žaks Roge (pa kreisi) Pekinas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā līdzās Ķīnas prezidentam Hu Dzintao un viņa kundzei Li Jongkingai. Foto: EPA/AFI

Noslēguma ceremonijā Pekinas Nacionālajā stadionā Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge izteicās, ka "šīs bija tiešām īpašas [olimpiskās] spēles".

"Ir piedzimušas jaunas zvaigznes, bet zvaigznes no iepriekšējām spēlēm mūs atkal pārsteidza. Mēs dalījāmies viņu priekos un asarās, un mēs apbrīnojām viņu prasmes. Ilgi atcerēsimies sasniegumus, kuriem bija liecinieki šeit," izteicās Roge, uzsverot, ka "pasaule daudz iemācījās par Ķīnu un Ķīna daudz iemācījās par pasauli".

"Un nu saskaņā ar tradīciju paziņoju XXIX olimpiskās spēles par slēgtām un aicinu visus pēc četriem gadiem uz tikšanos Londonā, lai svinētu XXX vasaras olimpiskās spēles," teica Roge.

Pēc tam olimpiskais karogs tika nodots Londonas mēram Borisam Džonsonam.

Noslēguma ceremonija.
Noslēguma ceremonija. Foto: EPA/AFI

Jau ziņots, ka Latvijas karogu olimpiādes noslēguma ceremonijā nesa olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš triumfēja BMX riteņbraukšanā. Vēl no Latvijas sportistiem otro vietu izcīnīja šķēpmetējs Ainārs Kovals, bet bronzas medaļu spēja izcīnīt svarcēlājs Viktors Ščerbatihs.

Vislielāko medaļu skaitu Olimpiādē izcīnīja ASV komanda, bet visvairāk zelta medaļu - Ķīnas vienība, līdz ar to arī ieņemot pirmo vietu olimpisko medaļu rangā. ASV komanda kopumā izcīnīja 110 medaļas (36 zelta, 38 sudraba un 36 bronzas), savukārt Ķīna izcīnīja 100 medaļas (51 zelta, 21 sudraba un 28 bronzas). Trešo vietu kopvērtējumā ieņēma Krievija, kuras kontā 72 medaļas - 23 zelta, 21 sudraba un 28 bronzas.

Vēl no Latvijas sportistiem astoto vietu izcīnīja smaiļotāji Krists Straume un Kristaps Zaļupe, bet devītajā vietā ierindojās sieviešu basketbola izlase, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš, kā arī šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis. Pārējie Latvijas sportisti labāko desmitniekā nespēja iekļūt.

Sarkanais Londonas busiņš Olimpisko spēļu stadionā.
Sarkanais Londonas busiņš Olimpisko spēļu stadionā. Foto: EPA/AFI

ASV komanda kopumā izcīnīja 110 medaļas (36 zelta, 38 sudraba un 36 bronzas), savukārt Ķīna izcīnīja 100 medaļas (51 zelta, 21 sudraba un 28 bronzas).

Trešo vietu kopvērtējumā ieņēma Krievija, kuras kontā 72 medaļas - 23 zelta, 21 sudraba un 28 bronzas.

No Baltijas valstīm visvairāk medaļu izcīnīja Lietuva (divas sudraba un trīs bronzas), tomēr pie zelta medaļām tika Latvija un Igaunija. Latvija kopumā izcīnīja trīs medaļas (vienu zelta, vienu sudraba un vienu bronzas), savukārt Igaunija tika pie divām medaļām (vienas zelta un vienas sudraba).

Līdz ar to olimpisko medaļu rangā Latvija ieņēma 45. vietu, Igaunija dalīja 46. - 49. vietu, savukārt Lietuva dalīja 57. - 58. vietu.

Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu