LSKA uz pusgadu diskvalificējusi Ščerbatiha treneri Andruškēviču (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Svarcelšanas klubu apvienība (LSKA), kas ir atzītā svarcelšanas sporta federācija Latvijā, uz pusgadu, savstarpēja konflikta rezultātā diskvalificējusi Latvijas svarcelšanas federācijas (LSF) dibinātāju un Latvijas svarcēlāja Viktora Ščerbatiha treneri Eduardu Andruškēviču, TVNET informē LSKA.

LSKA valdes priekšsēdētājs Aivars Ritenieks norāda, ka LSF pārstāvji Viktors Ščerbatihs un Eduards Andruškēvičs darbojas pretrunā jebkādiem LSKA principiem un, savā darbībā izmanto visus legālos un nelegālos līdzekļus, tādējādi klaji diskreditējot LSKA un mazinot LSKA uzticību saviem biedriem un citām saistītajām personām.

Papildus Aivars Ritenieks vēlas arī vērst uzmanību un atgādināt, ka LSF dibinātājs un amatpersona, kā arī Sporta kluba ''''Dobeles atlēts'''' amatpersona - Viktors Ščerbatihs ir pašreizējās - IX Saeimas deputāts, un saskaņā ar Deputātu ētikas kodeksu, tā darbībai jābalstās uz uzticību un lojalitāti pret Latvijas tautu un valsti atbilstoši Satversmei un dotajam solījumam. Minētās intereses tam jāatzīst par primārām salīdzinājumā ar privātpersonām, savu partiju vai savām privātajām interesēm. Turklāt ''''aizliegts izmantot savu ietekmi, lai kādu lietu valsts pārvaldes iestādēs izlemtu kādas fiziskas vai juridiskas personas labā.''''

Taču visas darbības, kuras Viktors Ščerbatihs ir izvērtis esošo LSKA juridisko biedru pašvaldībās, mēģinot ietekmēt to pārstāvju lēmumus, kā arī attiecībās ar LOK un starptautiskajām iestādēm, liecina par pretējo. LSF pārstāvji bez jebkāda juridiska un tiesiska pamata pasludinājuši savu biedrību par atzīto svarcelšanas federāciju Latvijā un iesnieguši LSF datus izvietošanai Starptautiskās Svarcelšanas federācijas (IWF) mājas lapā – www.iwf.net, tādējādi publiski ignorējot faktu, ka ar LR Izglītības un zinātnes ministrijas lēmumu no 2004.gada 19.janvāra LSKA ir izsniegta Sporta federācijas atzīšanas apliecība Nr.019, kas apliecina, ka tikai un vienīgi LSKA ir tiesības vadīt un koordinēt svarcelšanas darbību gan Latvijā, gan ārpus tās, kā arī nodrošināt Latvijas pārstāvību starptautiskajās svarcelšanas organizācijās un sacensībās.

LSKA valde šobrīd visas domstarpības ar IWF pārstāvjiem ir novērsusi, pateicoties Latvijas Sporta federāciju padomei, kas palīdzēja šo pārpratumu ar IWF atrisināt izsniedzot oficiālu vēstuli par LSKA statusu, ko nekavējoties nosūtījām IWF un EWF pārstāvjiem, informē A.Ritenieks.

Tās nav vienīgās nelikumības, ko atklāti izvērš LSF, ziņo LSKA valdes priekšsēdētājs Aivars Ritenieks, proti, čempionātam 1st Men’s and Women’s European under 23 Weightlifting Championships, kas no šī gada 11. – 18.oktobrim norisinājās Polijas pilsētā Wladyslawowo, bez LSKA ziņas tās vārdā tika pieteikti arī trīs Latvijas sportisti Iļja Menšikovs, Vitālijs Kovtuns un Mihails Semjonovs, kas patvaļīgi piedalījās čempionātā.

Šāda darbība ir pretrunā ar Sporta likuma 16.panta noteikumiem, proti, ''''Sportistu dalību starptautiskajās sporta sacensībās organizē attiecīgajā starptautiskajā sporta organizācijā pārstāvētā Latvijas sporta federācija,'''' tātad šī panta izpratnē, saskaņā ar iepriekšminēto, šo funkciju Latvijā veic LSKA.

Minētos sportistus, apejot LSKA noteikto kārtību, kādā sportisti piesakāmi dalībai starptautiskās sacensībās, pašrocīgi sacensībām pieteica un turp aizveda viņu treneris Eduards Andruškēvičs, no kura LSKA valde vairākkārtīgi pieprasīja paskaidrojumus šajā sakarā. Arī pašiem sportistiem vairākkārtīgi tika lūgts sniegt paskaidrojumus.

Nesaņemot paskaidrojumus ne no sportistiem, nedz no viņu trenera, un ņemot vērā apstākļus, ka nav šaubu par pārkāpuma esamību un pietiekamiem pierādījumiem, jautājums bez pašu sportistu un viņu trenera Eduarda Andruškēviča klātbūtnes, tika izskatīts šī gada 7.novembra valdes sēdē, kurā valde nolēma izteikt rājienu Iļjam Menšikovam, Vitālijam Kovtunam un Mihailam Semjonovam, un noteica, ka atkārtota šāda pārkāpuma gadījumā sportistiem tiks noteikta 1 gada diskvalifikāciju attiecībā uz jebkādām svarcelšanas sacensībām, kurās tiek pārstāvēta un vai tās organizē LSKA, t.sk. vietējām un starptautiskām.

Savukārt par patvaļīgu minēto sportistu pieteikšanu un dalības organizēšanu šajās starptautiskajās sacensībās LSKA valde trenerim Eduardam Andruškēvičam noteica aizliegumu pārstāvēt LSKA kā trenerim vai delegātam jebkādās svarcelšanas sacensībās, kurās tiek pārstāvēta un vai tās organizē LSKA, t.sk. vietējās un starptautiskās, līdz 2010. gada 31.maijam. Pamatojoties uz augstākminēto un faktu, ka vienlaicīgi LSF dibinātāji un amatpersonas Viktors Ščerbatihs un Eduards Andruškēvičs ir arī LSKA juridiskie biedri un pārstāv Sporta klubu ''''Dobeles atlēts'''', kas iestājoties biedrībā Latvijas Svarcelšanas Klubu Apvienība (LSKA), ir apņēmušās ievērot LSKA statūtus, darbības principus, iekšējās kārtības noteikumus un citus noteikumus, taču savā darbībā klaji tos pārkāpj un darbojas pretrunā ar tiem, LSKA valde nesaskata nekādu turpmākās sadarbības iespēju ar šādu LSKA juridisko biedru un tā pārstāvjiem, tāpēc šī gada 7.novembra valdes sēdē tika nolemts izslēgt Sporta klubu ''''Dobeles atlēts'''' no biedrības ''''Latvijas Svarcelšanas Klubu Apvienība'''' biedru saraksta.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu