Latvijas futbola izlasi Hondurasā sagaida vismaz 50 mediju pārstāvji (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas futbola izlasi pirms 14. novembrī gaidāmās draudzības spēles ar Hondurasas valstsvienību Tegucigalpas (Hondurasas galvaspilsēta) lidostā sagaidījuši vairāk nekā 50 mediju pārstāvji, no Hondurasas ziņo Latvijas Futbola federācijas preses sekretārs Mārtiņš Hartmanis.

Pēc pusotras diennakts gara ceļa Latvijas futbola izlase ar "ekstremālu" nolaišanos ieradās Hondurasas galvaspilsētā Tegucigalpā.

Uzreiz pēc pasu kontroles Latvijas izlasi ielenca vairāk nekā 50 mediju pārstāvji gan ar modernām televīzijas kamerām, gan ar kasešu diktofoniem. "12.novembrī ieradāmies Hondurasas galvaspilsētā un uzreiz pamanījām atšķirību no Hjūstonas, ASV. Te cilvēki dzīvo nabadzīgāk, bet ir vēl viesmīlīgāki - mūs lidostā sagaidīja lērums žurnālistu, pat neatceros kad tā ir bijis, varbūt Portugālē," pirmajos iespaidos dalās izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Jautājumus vietējie žurnālisti pārsvarā uzdeva par to, ko mēs zinām par Hondurasu. Starkovs atbildēja, ka droši vien arī hondurasieši par Latviju maz ko zināja pirms šīs draudzības spēles, bet uzsvēra, ka šī būs interesanta un patīkama iepazīšanās, jo Latvijas izlasei ir ko mācīties no citā kontinentā spēlējošas komandas, gan arī Hondurasas izlasei ir ko mācīties no mums.

Interesanta un uz ekstremālas izklaides robežas bija lidmašīnas nolaišanās Tegucigalpā - kalnainā apvidū nolaišanās uz viena no pasaulē īsākajiem starptautisko lidostu skrejceļiem, kad lielā "Continental Airlines" Boinga spārni teju pāris metru virs un gar māju jumtiem maza rādiusa lokiem pikēja lejup. Pilotiem te jābūt īpaši profesionāliem un ne retāk kā reizi 45 dienās ir jānolaižas Tegucigalpas lidostā, citādāk viņiem atkārtoti jākārto kvalifikācijas eksāmens. Nolaišanās bija saudzīgi maiga, ko pavadīja atvieglotas nopūtas.

Pēc 15 minūšu sarunas ar žurnālistiem izlase izlauza ceļu uz autobusu un desmit automātisko ieroču ekipētu moto-policistu pavadībā devās uz viesnīcu "Clarion Hotel". Viesnīcā izlase ieradās plkst.14 (plkst.20.00 pēc Latvijas laika). Dažiem izlases futbolistiem nestrādā mobilie telefoni, jo tikai izlases un federācijas ģenerālsponsors Latvijas Mobilais Telefons noslēdzis viesabonēšanas līgumu ar Hondurasas mobilo telefonu operatoru.

Jau plkst.16 izlase dosies uz treniņu Tegucigalpas nacionālajā stadionā, kur parīt plkst.17.30 pēc vietējā laika (15.novembra plkst. 1.30 naktī pēc Latvijas laika) sāksies draudzības spēle starp Hondurasas un Latvijas futbola izlasēm. Plānots, ka stadions būs pilns - aizpildītas būs visas 35 tūkstoši vietas.

Īpašs notikums sestdienas spēlē var būt izlases kapteiņa Vitālija Astafjeva došanās laukumā - tas būs jauns Eiropas rekords futbolistam pēc aizvadīto spēļu skaita nacionālajā izlasē.

Pasaules FIFA rangu tabulā Latvijas valstsvienība šobrīd ieņem 58. pozīciju (vēsturē labākais rādītājs), bet Hondurasa ir 35. vietā, turklāt tā no CONCAAF zonas kvalificējusies Pasaules kausa izcīņas finālturnīram, kas 2010. gadā norisināsies Dienvidāfrikas Republikā.

Latvijas izlases kandidāti spēlei pret Hondurasu

Vārtsargi: Andris Vaņins - FC Sion (Šveice), Aleksandrs Koļinko - FK Ventspils.

Aizsargi: Deniss Ivanovs - Ajax (Dienvidāfrika), Deniss Kačanovs - FK Ventspils, Oskars Kļava - SK Liepājas metalurgs, Dzintars Zirnis - SK Liepājas metalurgs, Pāvels Mihandjuks - FK Ventspils, Ritus Krjauklis - FK Dinaburg.

Pussargi: Vitālijs Astafjevs - FK Ventspils, Vladimirs Koļesņičenko - Skonto FC, Andrejs Rubins - Inter Baku (Azerbaidžāna), Jurijs Žigajevs - FK Ventspils, Genādijs Soloņicins - Simurg (Azerbaidžāna), Maksims Rafaļskis - SK Liepājas metalurgs, Aleksandrs Fertovs - Skonto FC.

Uzbrucēji Ģirts Karlsons - Inter Baku (Azerbaidžāna), Andrejs Perepļotkins - Skonto FC, Kristaps Grebis - SK Liepājas metalurgs.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu