Andruškevičs: Uzvara bija blakus (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Latvijas svarcēlājs Viktors Ščerbatihs pēc izcīnītās bronzas godalgas Pekinas olimpiskajās spēlēs atzina, ka augstāk pakāpties liedza piespiedu kārtā izlaistais otrais piegājiens grūšanā, vēsta "diena.lv".

Otrdien Pekinā svarcelšanas sacensību grūšanā pirmajā mēģinājumā Ščerbatihs pacēla 242 kilogramus, tomēr otro, kurā viņam bija pieteikti 244 kilogrami, izpildīt nedevās. Savukārt izšķirīgo 257 kilogramus smago svaru stieni Latvijas sportists pacelt nespēja.

"Būtu bijis labāk, ja svars pieaugtu par 7-8 kilogramiem. 15 tomēr bija par daudz," izteicās Ščerbatihs.

Sportista treneris Eduards Andruškevičs pastāstīja, ka tiesneši atteikušies samainīt jau pieteikto svaru, uzskatot, ka Latvijas pārstāvji to darot pārāk vēlu. Tā kā 244 kilogramu smagā stieņa pacelšana neko nebūtu devusi tik un tā, nolemts šo mēģinājumu izlaist, visu likmi atstājot uz trešo piegājienu.

2008. gada 19. augusts, Pekina. Liktenīgais trešais mēģinājums, kurā Viktoram Ščerbatiham tikai nedaudz pietrūka, lai paceltu 257 kg un kļūtu par olimpisko čempionu.
2008. gada 19. augusts, Pekina. Liktenīgais trešais mēģinājums, kurā Viktoram Ščerbatiham tikai nedaudz pietrūka, lai paceltu 257 kg un kļūtu par olimpisko čempionu. Foto: f64 Photo agency

"Gatavojāmies uz 252 kilogramiem, taču Čigiševs uzgrūda 250. Mēs gribējām zeltu, tāpēc vajadzēja celt 257. Viņš bija tuvu tam, lai paceltu, labi paņēma stieni uz krūtīm, bet kāja izslīdēja... Uzvara bija blakus. Tas ir sports. Bija spraiga cīņa starp Vāciju, Krieviju un Latviju. Viktors bija gatavs uzvarēt, bet pietrūka viena gājiena," emocionāls bija Andruškevičs.

"Ja sākumā būtu pacēlis 250 kilogramus, pēc tam ar 257 kilogramiem nebūtu nekādu problēmu," uzsvēra Latvijas sportists.

Jau ziņots, ka sacensībās uzvarēja Vācijas pārstāvis Matiass Šteiners, kurš summā pacēla 461 kilogramu (203 kilogrami raušanā un 258 kilogrami grūšanā), bet otro vietu ar 460 kilogramiem (210+250 kilogrami) ieņēma krievs Jevgeņijs Čigiševs. Ščerbatihs ar 448 kilogramiem (206+242 kilogrami) ierindojās trešajā pozīcijā.

Pēc uzvaras Austrijā dzimušais Šteiners norādīja, ka zelta godalgu viņš velta savai pagājušajā gadā traģiski bojā gājušai sievai Suzannai.

Pekinas olimpisko spēļu čempions Matiass Šteiners no Vācijas demonstrē zelta medaļu un savas bojā gājušās sievas fotogrāfiju.
Pekinas olimpisko spēļu čempions Matiass Šteiners no Vācijas demonstrē zelta medaļu un savas bojā gājušās sievas fotogrāfiju. Foto: EPA/AFI

"Nevaru pat aprakstīt, kādām emocijām esmu gājis cauri," teica Šteiners, kurš norādīja, ka kopš sievas bojāejas autokatastrofā pirms 13 mēnešiem juties izmisis. "Tā bija laba motivācija turpināt gatavoties olimpiādei."

"Sacensību laikā daudz par viņu [sievu] nedomāju, jo vajadzēja koncentrēties startam," ar dzīvesbiedres fotogrāfiju rokās pēc uzvaras teica Šteiners. "Bet pēc tam, protams, pēc viņas ļoti ilgojos. Man viņa joprojām ļoti pietrūkst. Ja viņa šeit būtu, tas būtu kas īpašs."

Līdz 2004. gadam Šteiners pārstāvēja Austriju, tomēr pēc nesaskaņām ar Austrijas Svarcelšanas federāciju nolēma pārcelties uz Vāciju, kur 2005.gadā ieguva arī pilsonību.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu