Pirmā medaļa Latvijai - Ščerbatihs! video (416)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: f64 Photo agency

Svarcēlājs Viktors Ščerbatihs Pekinas olimpiskajās spēlēs šodien izcīnīja pirmo godalgu Latvijai, divu vingrinājumu summā nodrošinot trešo vietu un bronzas medaļu! Par olimpisko čempionu negaidīti kļuva vācietis Matiass Šteiners.

Goda pjedestāls svarcelšanā svara kategorijā virs 105 kg. No kreisās uz labo - Jevgeņijs Čigiševs, Viktors Ščerbatihs un čempions Matiass Šteiners.
Goda pjedestāls svarcelšanā svara kategorijā virs 105 kg. No kreisās uz labo - Jevgeņijs Čigiševs, Viktors Ščerbatihs un čempions Matiass Šteiners. Foto: f64 Photo agency

Ščerbatihs, kurš 2004. gadā izcīnīja sudraba medaļu Atēnās, šodien raušanas un grūšanas summā pacēla 448 kilogramus, bet pēdējā mēģinājumā zelta medaļu sensacionāli ieguva vācietis Matiass Šteiners, kurš grūšanā pacēla 258 kg un summā triumfēja ar 461 kilogramu.

Tikai par vienu kg (460) no viņa summā atpalika krievs Jevgeņijs Čigiševs, kurš grūšanā bija otrais ar 250 kg.

Neizskaidrojamu iemeslu dēļ Ščerbatihs neizgāja uz grūšanas otro mēģinājumu, bet trešajā gandrīz, gandrīz pacēla 257 kg. Ja būtu izdevies, tad olimpiskais čempions būtu Ščerbatihs.

Raušanā Latvijas atlēts, kurš tika uzskatīts par galveno favorītu svara kategorijā virs 105 kilogramiem, pacēla 206 kg un bija trešais. 210 kilogramus pēdējā mēģinājumā pievārēja Čigiševs no Krievijas, savukārt otrais ar 207 kg bija ukrainis Artjoms Udačins.

Komentāri (416)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu