Balderis: Tā Latvijas Hokeja federācijas blefošana ir briesmīga

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pašmāju hokeja leģenda Helmuts Balderis intervijā laikrakstā «Diena» veltījis asu kritiku Latvijas Hokeja federācijai.

Pirms pusotra gada Balderis uzrakstīja atlūgumu un vairs nav LHF valdes loceklis. «Tā blefošana bija briesmīga. Ja laiž visu gar ausīm un negrib cīnīties, tad var turpināt darboties. Man tas viss bija apnicis.»

«Bet valsts arī dod (naudu)! Vai mēs zinām precīzu summu, ko Kirovs Lipmans ir iedevis? Kā šis jautājums valdē aktualizējās, tā uzreiz bija jūtama nervozitāte. Es tikai redzu, ka izlases vajadzībām ir iepirktas lētās ķīniešu nūjas. Tajā pašā laikā viņš saka, ka visu zinot, jo divdesmit gadu jau esot hokejā,» atminējās Balderis.

63 gadus vecais Balderis arī uzskata, ka hokejistiem nevajadzētu saņemt prēmijas par spēlēšanu izlasē. «Tas nav jādara. Tas jau ir valsts pārziņā. Ja komanda izcīna medaļas, tad ir noteikta kārtība, cik lielas naudas summas pienākas prēmijās. Spēlētāji aizstāv savas valsts godu. Ja kāds ir piekusis vai viņam ir citas problēmas, tad viņš nav jāspiež spēlēt izlasē.»

Balderis ir viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokejistiem. Ar bijušo PSRS izlasi Balderis izcīnīja vairākas augstas godalgas pasaules čempionātos. Karjerai punktu Balderis lika 1996.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu