Goldensteitas «Warriors» 73-9. Jauns NBA rekords

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Jaunu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rekordu vienas regulārās sezonas laikā izcīnīto uzvaru skaita ziņā ceturtdienas rītā (Latvijas laiks) sasniedza iepriekšējās sezonas čempionvienība Goldensteitas «Warriors».

Regulārā turnīra noslēdzošajā mačā «Warriors» komanda savā laukumā ar rezultātu 125:104 apspēlēja Memfisas «Grizzlies» basketbolistus, izcīnot 73. panākumu, kas ir jauns gūto uzvaru skaita rekords NBA vēsturē.

1995./1996. gada sezonā 72 uzvaras 82 regulārā čempionāta mačos izcīnīja leģendārā Čikāgas «Bulls» vienība.

Uzvarētāju sastāvā lielisku sniegumu demonstrēja līderis Stefans Karijs, kurš guva 46 punktus un veica sešas rezultatīvas piespēles partneriem. Viņš realizēja 10 tālmetienus.

«Warriors» labā Karijs pirmajā ceturtdaļā guva 20 punktus, palīdzot komandai panākt vadību ar 37:23. Spēles turpinājumā «Grizzlies» netika tuvāk par 11 punktiem, līdz ar to Goldensteitas vienība pārliecinoši saglabāja vadības grožus un guva pārliecinošu uzvaru.

Pagājušajā sezonā Karijs pārspēja NBA rekordu, regulārajā čempionātā trāpot 286 trīspunktu metienus. Šajā mačā «Warriors» līderis trāpīja šosezon savu 400.tālmetienu un regulāro čempionātu noslēdza ar 402 trāpījumiem.

Vēl «Warriors» labā 16 punktus guva Klejs Tomsons un 15 pievienoja Harisons Bārnss.

Tikmēr «Grizzlies» rindās ar gūtiem 24 punktiem izcēlās Zeks Rendolfs, bet 22 punkti Lensam Stīvensonam.

Maču klātienē «ORACLE Arena» noskatījās 19 596 skatītāji.

Līdz ar to noskaidrojās visas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Stīva Kera vadītā «Warriors» komanda pirmajā kārtā tiksies ar Hjūstonas «Rockets», kas Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 8. vietu.

Tikmēr citā mačā Losandželosā savu pēdējo spēli karjerā aizvadīja «Lakers» leģenda Kobe Braients, kurš pret Jūtas «Jazz» (101:96) guva 60 punktus. Ne «Lakers», ne «Jazz» izslēgšanas spēles nesasniedza.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu