Vienības braucienā - divarpus tūkstoši dalībnieku! (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni 2400 dalībnieku svētdien Siguldas pusē piedalījās tradicionālajā Vienības velobraucienā, kur bija iespēja gan cīnīties sportiskās sacensībās, gan izjust kopības garu Tautas braucienā.

Atzīmējot Latvijas velosporta 120. gadskārtu, Vienības velobrauciens pulcēja daudzas pagājušo dienu riteņbraukšanas sporta slavenības, kuru vidū bija "Tour de France" otrās vietas ieguvējs Pjotrs Ugrjumovs, olimpiskais vicečempions Imants Bodnieks, pasaules čempione Emīlija Sonka, pasaules vicečempione Baiba Caune un vairākkārtējais Miera velobrauciena uzvarētājs Ringolds Kalnenieks, stāstīja sacensību rīkotājs Igo Japiņš.

Pasaules eksčempions Romāns Vainšteins Vienības braucienā tomēr nestartēja un palika mājās Itālijā. Vainšteina solītā līdzdalība izpalika, jo viņam radās nopietnas problēmas ģimenē.

Uz riteņbraukšanas svētkiem bija pulcējušies visu vecumu dalībnieki. Vecāku pavadībā startēja vismazākie, bet vecākā dalībnieka godu izpelnījās 78 gadu slieksni sasniegušais ilūkstietis Heratijs Latkovskis.

Izglītības un Zinātnes ministrijas kausu kā vislabāk pārstāvētā mācību iestāde nopelnīja Krimuldas skola. Savukārt Guntis Ulmanis pasniedza Prezidenta kausu viskuplākajai Vienības brauciena ģimenei - Ceru ģimene bija pārstāvēta ar 28 dalībniekiem. Visaktīvākais kolektīvs izrādījās apvienotā "SEB Unibankas" un projekta "Pēdas" vienība ar aptuveni 100 dalībniekiem.

Vienības velobrauciena dalībniekiem paveicās ar laika apstākļiem, jo drīz pēc brauciena beigām sācis līt, norādīja Japiņš. "Dieviņš bija mūsu pusē," viņš teica. "Ar brauciena norisi esam ļoti apmierināti, jo viss izdevās kā plānots," piebilda Japiņš.

Tradicionāli Vienības braucienā piedalās liels skaits šīs atpūtas un sporta cienītāju, kam šoreiz bija iespēja doties trīs trasēs - sporta šosejas brauciena dalībnieki veica 71,5 kilometru, kalnu velosipēdu braucēji distancē pavadīja 37 kilometrus, bet tautas braucienā bija jānobrauc 35 kilometri.

Šosejas sporta braucienā uzvarēja Latvijas čempions Aleksejs Saramotins, kalnu velosipēdu (MTB) braucēju konkurencē labākais bija Normunds Lasis un Īvande Eiduka, savukārt Tautas braucienā pirmais finišu sasniedza Ivo Viļumovs.

Pagājušajā gadā sacensībās piedalījās 1733 riteņbraucēji, taču pirmskara laikā Vienības brauciena dalībnieku skaits pārsniedza pat sešus tūkstošus. Vienības brauciena tradīcija aizsākās 1936. gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu