Neikšāns/Dzirkals PWRC sezonu noslēdz astotie (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar ralliju Lielbritānijā noslēgusies Production Car World Rally Championship (PWRC) sezona. "Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals gadu noslēdza astotajā vietā kopvērtējumā, kas ir labākais rezultāts starp PWRC debitantiem, kaut arī Neikšāns/Dzirkals nestartēja visos posmos.

Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals šogad piedalījās piecos PWRC etapos, no kuriem finišu sasniedza trijos. Labākie rezultāti tika fiksēti Norvēģijas un Kipras rallijā, kuros ekipāža izcīnīja piekto vietu, bet Grieķijas rallijā finišu sasniedza sestie. Pēdējā posmā Lielbritānijā Neikšāns nestartēja, jo pasaules čempionāta posmam paredzētais budžets tika novirzīts "Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" otrai ekipāžai Māris Neikšāns/Raivis Jansons startiem "Pirelli Star Driver" atlases sacensībās Somijā un Austrijā.

"Kopumā ar aizvadīto sezonu esmu apmierināts," par šā gada sacensībām stāsta "Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" pilots Andis Neikšāns. "Latvijas čempionātu sākām un noslēdzām ar uzvarām, kas pierāda, ka sportiskais līmenis šosezon bijis gana augsts. Pasaules čempionātā mūsu mērķis bija iepazīt trases un saprast, ko vispār nozīmē startēt pilnu sezonu PWRC ieskaitē. Pasaules čempionātā nebraucām ar pilnu atdevi, jo mūsu uzdevums bija sasniegt finišu pēc iespējas vairāk posmos, nevis uzrādīt maksimāli labus rezultātus katrā ātrumposmā atsevišķi. Ja skatās uz PWRC kopvērtējumu, objektīvi esam tur, kur mums vajadzēja būt, – tie, kas ir augstākās pozīcijās, objektīvi ir par mums spēcīgāki. Tie, kas ir aiz mums, tika apsteigti arī atsevišķās sacensībās. Liels prieks, ka no visiem šā gada PWRC debitantiem esam sasnieguši visaugstāko rezultātu kopvērtējumā. Noteikti vēlos pateikt paldies mūsu ģenerālsponsoram "Latvijas Mobilais Telefons", sponsoriem "Latvijas valsts meži", "LEC" un "Gros Auto", kā arī atbalstītājiem "Neste Oil" un "Juneka" par sniegto atbalstu 2009. gadā – bez viņiem starts pasaules čempionātā nebūtu iespējams. Tāpat liels paldies visiem līdzjutējiem, kuri mūs atbalstīja gan pasaules čempionāta posmos klātienē, gan arī mājās."

Norvēģijas rallijā Neikšāns/Dzirkals uzrādīja debijas sezonas labāko rezultātu - piekto vietu.
Ekipāžas stūrmanis Pēteris Dzirkals atzīst, ka šis gads bija ļoti vērtīgs pieredzes iegūšanai. "Ātrumposmos gada laikā nobraucām tik daudz kilometru kā nekad iepriekš. Tādēļ esam ieguvuši milzīgu pieredzi, kas pierādījās arī rallijos "Kurzeme" un "Latvija", kuros abos cīnījāmies par uzvarām. Man kā stūrmanim noteikti vissarežģītākais bija Kipras rallijs, kur ceļi bija ļoti sarežģīti, ar mazu vidējo ātrumu. Tajā pašā laikā atsevišķi ātrumposmi bija milzīgs fiziskais pārbaudījums – priekšpēdējā ātrumposmā vien pavadījām 44 minūtes, kas ir tikai par septiņām minūtēm mazāk nekā visā rallijā "Latvija – Kuldīgas Rudens 2009" kopā!"

Šobrīd "Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda" meklē finansējumu 2010. gada sezonai. Jau tagad ir skaidrs, ka komanda turpinās pastāvēt, tās ģenerālsponsors joprojām būs "Latvijas Mobilais Telefons" un ka ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals startēs vismaz pāris pasaules čempionāta posmos autorallijā.

Pasaules autorallija čempionāta kopvērtējums PWRC ieskaitē 1. Armindo Arūžo/Miguels Ramaljo (Portugāle, Mitsubishi Lancer Evolution IX) 42 punkti 2. Martins Prokops/Jans Tomaneks (Čehija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) 39 punkti 3. Nassers Al-Atijahs/Džovanni Bernačīni (Itālija, Subaru Impreza N14) 31 punkts 4. Patriks Sandels/Emīls Akselsons (Zviedrija, Škoda Fabia Super 2000) 30 punkti 5. Tošihiro Arai/Glens Maknīls (Japāna, Subaru Impreza N14) 25 punkti 6. Eivinds Brinildsens/Denī Žirodē (Norvēģija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) 22 punkti 7. Patriks Flodins/Gorans Bergstens (Zviedrija, Subaru Impreza N14) 12 punkti 8. Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (Latvija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) 11 punkti.

Arī Kipras rallijā Neikšāns/Dzirkals finišēja piektajā pozīcijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu