Kalves karjera turpināsies ASK (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas basketbola čempionvienība Rīgas ASK ir noslēgusi divu gadu līgumu ar 20 gadus veco uzbrucēju Ernestu Kalvi. Divus metrus garais Kalve šovasar kandidēja uz vietu arī nacionālās komandas sastāvā, tomēr savainojuma dēļ šoreiz palika ārpus sastāva.

Kalve nenoliedzami ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes Latvijas basketbolistiem, kurš ir bijis līderis visu vecumu Latvijas valstsvienībās.

Jau 18 gadu vecumā viņu uzaicināja Trevizo "Benetton" komanda. Pagājušā sezona Ernestam pagāja cīnoties ar traumu, un vācu kluba "Giessen 46ers" sastāvā viņš aizvadīja tikai sešas spēles.

Latvijas pieaugušo valstsvienības rindās Ernests Kalve debitēja jau 2005. gadā, kad aizvadīja pārbaudes spēles pirms Eiropas meistarsacīkšu finālturnīra Serbijā.
Latvijas pieaugušo valstsvienības rindās Ernests Kalve debitēja jau 2005. gadā, kad aizvadīja pārbaudes spēles pirms Eiropas meistarsacīkšu finālturnīra Serbijā. Foto: AFI

Rīgas ASK ģenerāldirektors Visvaldis Klintsons: "Ernestam svarīgākais tagad ir atgūt veselību. Plānojam, ka septembra vidū, pakāpeniski palielinot slodzes, viņš varēs sākt gatavoties jaunajai sezonai. Kalve visu laiku būs mūsu mediķu redzeslokā, lai neatkārtotu pagājušās sezonas kļūdas. Latvija nav tik bagāta ar basketbola talantiem, lai mēs varētu vieglprātīgi izturēties pret sportistu veselību."

Rīgas ASK sastāvs 2007./08. gada sezonai: Sandis Buškevics, Sandis Valters, Uģis Viļums, Ernests Kalve, Gatis Jahovičs, Arnis Vecvagars, Raitis Grafs, Kērtiss Miladžs, Ārons Bramlets, Dveins Broils, Aeriks Sanders.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu