Vienības brauciens - atzīmējot Latvijas velosporta 120!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

16. Latvijas vienības velobrauciens ir centrālais Latvijas velosporta 120 gadu jubilejas notikums un tā "galvenais mērķis ir nevis uzzināt ātrāko no ātrākajiem, bet veicināt tautas kopības garu", piektdien preses konferencē paziņoja velobrauciena organizētāji. Velobrauciens notiks 3. septembrī, tā starts un finišs paredzēts Siguldā.

"Šogad par godu mūsu velosporta jubilejai jau rīkojām sacensības pilsētās, kur savulaik riteņbraukšana bija ļoti populāra - Madonā, Ilūkstē, Valmierā un Tukumā," teica Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) prezidents Kaspars Ozers, kurš arī pats šogad plāno piedalīties velobraucienā.

Sacensību organizētāji arī norāda, ka velobraucienā "tiks suminātas Latvijas riteņbraukšanas lielākās zvaigznes - olimpiskais vicečempions Imants Bodnieks, vairākkārtējs Miera velobrauciena uzvarētājs Ringolds Kalnenieks, mūsu pirmā pasaules čempione Emīlija Sonka un daudzi citi".

Sacensības notiks trīs distancēs, un katrs dalībnieks varēs izvēlēties sev piemērotāko. Aktīvākie riteņbraucēji varēs startēt sporta šosejas braucienā, kura garums 71,5 kilometri, kā arī kalna velosipēdu (MTB) klasē, kurā pa lauku ceļiem un takām būs jāveic 37 kilometri. Sacensību rīkotājs Igo Japiņš norādīja, ka abas distances būs oficiālas sacensības. Savukārt vislielākā līdzdalība gaidāma tautas klasē, kurā dalībniekiem būs jāveic 35 kilometri.

Japiņš arī atklāja, ka šogad izveidota jauna interesanta un sarežģīta kalna divriteņu trase.

"Tas [velobrauciens] vairāk ir tautas pasākums, nevis sacensības," teica sacensību rīkotājs. "Aicinu tautas klasē nesacensties, bet izbaudīt braucienu."

Tomēr sacensībās piedalīsies arī vairāki pazīstami Latvijas un ārzemju riteņbraucēji. Sporta klasē startēs 2000. gada pasaules čempions Romāns Vainšteins, prestižā velobrauciena "Tour de France" vicečempions Pjotrs Ugrjumovs.

Iespējams, ka sacensībās piedalīsies arī Latvijas komandas "Rietumu Banka -Rīga" labākie riteņbraucēji Oļegs Meļehs un Aleksejs Saramotins. Tāpat varētu piedalīties pazīstamais igauņu sportists Jans Kirsipū.

Vienības velobrauciena atjaunotājs Ernests Pūce atzina, ka sacensības 1995. gadā tika atjaunotas, lai "tautai dotu dzīvesprieku un arī celtu velosporta popularitāti". "[Velobrauciena] attīstība iet straujā un labā virzienā," teica Pūce. "[Velobraucienā] piedalās no maziem bērniem līdz pat sirmam vecumam."

2005. gadā velobraucienā piedalījās 1733 dalībnieku un Japiņš prognozē, ka šogad tajā varētu piedalīties aptuveni 2500 dalībnieku. Jāatzīmē, ka dalībnieku skaita rekords tika sasniegts ceturtajā Vienības braucienā 1939. gadā, kad sacensībās piedalījās 6226 dalībnieki.

Iepriekšējā pieteikšanās dalībai velobraucienā notiks līdz 30. augustam. Tāpat tam varēs pieteikties sacensību dienā pirms starta - no plkst.9 līdz 11.

Katrs finišu sasniegušais saņems medaļu un diplomu. Par interesantu balvu parūpējies arī basketbola klubs "Barons", kas visiem finišētājiem uzdāvinās "Ekstra kartes" 110 latu vērtībā, kuras dos iespēju divām personām apmeklēt 11 komandas mājas spēles "Arēnā Rīga". Īpašus kausus saņems visplašāk pārstāvētā ģimene un kolektīvs. Savukārt uzvarētāji atsevišķās klasēs saņems kausus un balvas.

Sacensību rīkotājs Japiņš aicina visus autobraucējus velobrauciena norises vietā būt ļoti uzmanīgiem, īpaši, posmā no Sēnītes uz Raganu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu