Latvian Open triumfē Jansone un Broders

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Saliņš

No 10. līdz 12. augustam Ozo Golf Club laukumā Rīgā notika Latvijā prestižākais amatieru golfa turnīrs Hansabanka Latvian Open. Vīriešu konkurencē uzvarētāja laurus plūca Latvijas juniors Kārlis Broders, bet dāmu cīņās nepārspēta palika studente Laura Jansone.

Hansabanka Latvian Open sacensībās piedalījās turpat simts golfa spēlētāju no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas, ASV, Skotijas, Vācijas, Turcijas un Izraēlas.

Laura Jansone ar uzvarētājas kausu.
Laura Jansone ar uzvarētājas kausu. Foto: Jānis Saliņš

Dāmu konkurencē pirmo reizi par Latvian Open uzvarētāju kļuva deviņpadsmit gadus vecā Laura Jansone, kas mācās un golfu spēlē ASV studentu čempionātā Austrumtenesijas Valsts universitātē. Lai tiktu pie kārotās balvas, Jansonei, trijās dienās izspēlējot 54 bedrītes, bija nepieciešami 222 sitieni. Turnīra pēdējā dienā, kas noteica vietu sadalījumu, Jansones sniegums bija meistarklases cienīgs – 18 bedrītes veiktas ar 71 sitienu.

Otro vietu izcīnīja jūrmalniece Māra Puisīte (233 sitieni), bet bronzas medaļa tika Rīgas golfa skolas audzēknei, 14 gadus vecajai Elīzai Vildei no Limbažiem (240 sitieni). Jāteic, šī bija pirmā reize pēdējo piecu gadu laikā, kad latvietes Latvian Open izspēlē aizņēma visu goda pjedestālu.

Latvijas labākie juniori toni diktēja arī kungu sacensībās, kur nopietnākie konkurenti mūsējiem bija Igaunijas, Krievijas, Izraēlas un Turcijas golfa amatieri. Pārliecinoši nospēlējot sacensību pēdējās divas bedrītes, uzvaru izcīnīja 17 gadus vecais Kārlis Broders. Trīs dienu turnīrā viņa pārsvars pār citu Latvijas valstsvienības junioru Reinholdu Pīrāgu bija tikai divi sitieni. Vēl par vienu sitienu no abiem latviešiem atpalika igaunis Gerts Velsbergs, kas Latvian Open uzvarēja pirms trīs gadiem.

Kārlis Broders.
Kārlis Broders. Foto: Jānis Saliņš

Kungu ieskaitē par savdabīgu rekordu parūpējās Latvijas golfa veterāns Raitis Bikše, kas turnīra trešajā dienā, izspēlējot sesto bedrīti, bumbiņu tajā raidīja ar vienu sitienu (apmēram no 130 metriem) jeb "Hole in One". Tiesa, ja Bikšem tas izdotos 13. bedrītē, tad viņš dāvanā saņemtu kompānijas Mont Blanc pulksteni 1408 latu vērtībā, taču šoreiz golfa tradīciju garā laimīgais spēlētājs pats gādāja par svinībām, cienājot ar šampanieti kluba mājā ikvienu, kurš uzskatīja par vajadzību šo sasniegumu atzīmēt.

Personāla atlases kompānija "Amrop Hever" tradicionāli vienam spēlētājām dāvāja iespēju apmeklēt pasaulē slavenāko un vecāko golfa laukumu Sentendrjūsā (Skotija), un izloze labvēlīga bija Ingemārai Jansonei. Savukārt tradicionālajā Ozo Golf Club un Hansabankas labdarības izsolē piedāvātās golfa bumbiņas, kuras bija parakstījuši Latvijas Republikas prezidents Valdis Zatlers un NBA zvaigzne Andris Biedriņš, svinīgajā sacensību apbalvošanas laikā tika izsolītas kopsummā par 1050 latu.

Par Biedriņa autogrāfu uz golfa bumbiņas 700 latu bija gatavs maksāt Hansabankas prezidents Māris Avotiņš, bet 350 latu par Valsts prezidenta parakstītu golfa bumbiņu nosolīja "Mūsa Motors" īpašnieks un Latvijas golfa federācijas prezidents Vitauts Tučkus. Izsolē iegūtā nauda tradicionāli tiek ziedota bērnu veselības un aprūpes centriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu