Spānijas futbols pirmoreiz pirmais! (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pirmoreiz vēsturē par FIFA pasaules rangu tabulas līderi ir kļuvusi Spānijas valstsvienība, kas pagājušajā nedēļā triumfēja Eiropas meistarsacīkstēs. Uz augšu reitingā turpina kāpt arī Latvija, kas tagad ieņem 66. pozīciju.

Pēc tam, kad svētdien Eiropas meistarsacīkšu finālā spāņi ar 1:0 pārspēja Vāciju, Luisa Aragonesa vadītā komanda ar 1557 punktiem pirmoreiz vēsturē ir kļuvusi par FIFA ranga līderi.

Pasaules rangs tiek apkopots kopš 1992. gada.

Pirms tam spāņi ieņēma ceturto vietu, taču tagad ir pirmie, apsteidzot Argentīnu, Itāliju un Brazīliju. Itālija, pateicoties iekļūšanai 1/4 finālā, tagad ir pakāpusies uz otro vietu ar 1404 punktiem, bet finālisti vācieši ar 1364 punktiem ir tikuši līdz trešajai vietai.

Brazīlieši šobrīd ir noslīdējuši uz ceturto vietu, uz piekto no desmitās vietas pakāpusies Holande, bet pirmo sešinieku ar 1298 punktiem noslēdz Argentīna.

Pateicoties lieliskajam sniegumam, liels kāpums uz augšu arī holandieša Gūsa Hidinka vadītajai Krievijai, kas no 24. vietas "uzlēkusi" uz 11. pozīciju!

Aleksandra Starkova vadībā uz augšu turpina kāpt Latvijas futbolisti, kas no 70. vietas jūnijā tagad ir tikuši līdz 66. pozīcijai (484 punkti). Neliels kāpums arī leišiem, kas no 62. vietas pacēlušies uz 59.

No Latvijas pretiniecēm 2010. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra apakšgrupā augstāko - 18. vietu ieņem Grieķija (911 punkti), 21. vietā ir Izraēla 876 p.), 45. Šveice (645 p.), 50. Moldova (622 p.), bet Luksemburga ieņem tikai 152. vietu ar 149 punktiem.

120. vietu FIFA rangā ieņem mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu