Sautgeits nevēlas lielas izmaiņas Anglijas sastāvā bronzas mačā pret Beļģiju

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anglijas futbola izlases galvenais treneris Gerets Sautgeits nevēlas veiks lielas izmaiņas sastāvā bronzas mačā pret Beļģiju.

Anglijas un Beļģijas izlase sestdien Sanktpēterburgā cīnīsies par trešo vietu Pasaules kausa finālturnīrā.

«Mums būs jāizlemj, kuri futbolisti būs fiziski gatavi. Visi grib spēlēt, bet dažreiz nav pareizi likt sastāvā futbolistu, ja viņam nav pietiekami daudz enerģijas,» atzina Sautgeits.

Abas izlases savā starpā tikās arī apakšgrupā, beļģiem izcīnot uzvaru ar 1:0. Gan angļi, gan beļģi sastāvā veica radikālas izmaiņas, jo abas izlases jau bija nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Anglijai un Beļģijai nesasniedzot finālu, radušās bažas, ka abas komandas atkal spēlēs ar otrajiem sastāviem.

«Nebūs gluži tas pats pamatsastāvs, kas pusfinālā, bet mēs gribam veikt pēc iespējas mazāk izmaiņu. Gribam izcīnīt medaļu, mūsos ir liela motivācija,» uzsvēra Sautgeits.

Pusfinālā pret Horvātiju traumu guva pussargs Kerans Tripjers, kurš jau atgriezies treniņos.

Trešā vieta Anglijas izlasei būtu visu laiku labākais rezultāts Pasaules kausa finālturnīros, kas norisinājušies ārpus futbola dzimtenes.

«Beļģija arī vēlas noslēgt turnīru uz pozitīvas nots, arī mēs negribam krist kaunā. Viņiem ir izcili futbolisti, tā mums būs laba pārbaude,» atzīmēja Sautgeits.

Angļi pusfināla maču sāka ar Tripjera vārtiem piektajā minūtē, bet pēc tam vairs nespēja pārspēt horvātus, pagarinājumā atzīstot pretinieku pārākumu.

«Bijām 20 minūšu attālumā no Pasaules kausa fināla. Gribējām sasniegt lielo mērķi. Jau nākamajā rītā visi bijām treniņā. Šīs dienas mums bijušas emocionāli smagas,» stāstīja Anglijas izlases stūrmanis.

Viņš kā piemēru nosauca Vācijas izlasi, kas 2006.gada Pasaules kausā cieta zaudējumu pusfinālā, bet pēc astoņiem gadiem kļuva par čempioni.

«Viņiem bija jāgaida astoņi gadi līdz uzvarai. Tomēr negaidīšu astoņus gadus, jo izlašu futbolā titulus var izcīnīt ik pa diviem gadiem. Nākotnē būsim nobriedušāki ar lielāku pieredzes bagāžu,» atklāja Sautgeits.

Svētdien Maskavā norisināsies Pasaules kausa fināls, par trofeju cīnoties Horvātijai un Francijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu