Uzvara Tallinā, Biedriņam dubults (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība sestdien ar uzvaru uzsāka pārbaudes turnīru Tallinā, pirmajā spēlē ar 61:53 pieveicot Ungāriju. Svētdien mūsu komandas tiksies ar Ukrainu, bet pirmdien notiks principiālais duelis ar mājiniekiem igauņiem.

Latvijas komandas rindās rezultatīvākais spēlētājs pret ungāriem bija Sandis Valters, kurš guva 12 punktus, savukārt Nacionālās basketbola asociācijas kluba Goldensteitas "Warriors" centrs Andris Biedriņš izcēlās ar "double-double" - desmit punkti un 11 bumbas zem groziem.

Pa ceturtdaļām - 20:15, 17:12, 15:8, 9:18.

Sandis Valters.
Sandis Valters. Foto: AFI

Astoņus punktus latviešu labā guva otrs centrs Kaspars Cipruss, kurš izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas. Septiņus punktus uzvarai pievienoja Kristaps Janičenoks, sešus - Jānis Blūms, četrus - Aigars Vītols, Gatis Jahovičs un Sandis Buškevics, divus - Armands Šķēle, Ivars Timermanis un Raitis Grafs.

Ungārijas izlases rindās Martons Baders guva 14 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Turnīra otrajā spēlē Igaunija sīvā cīņā ar 68:70 atzina Ukrainas izlases pārākumu. Kristjans Kangurs mājinieku labā guva 16 punktus.

Mača sākums Latvijas izlasei izvērtās neveiksmīgs. Ungāri pirmajās minūtēs panāca 6:0, bet Latvijai pirmo punktu ar soda metienu guva Biedriņš. Tomēr Latvijas izlase iespēlējās un ar Biedriņa un Sanda Valtera pūlēm drīz jau izvirzījās vadībā, pirmo ceturtdaļu pabeidzot ar 20:15 sev par labu.

Spēles otro ceturtdaļu Latvija uzsāka ļoti veiksmīgi, gūstot 11 punktus pēc kārtas un panākot 31:15. Līdz ceturtdaļas beigām ungāriem izdevās deficītu samazināt līdz desmit punktiem un lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 37:27 Latvijas labā.

Otrajā puslaikā aina laukumā būtiski nemainījās. Latvijas izlase noturēja pārsvaru un beigu rezultātā izcīnīja uzvaru.

Vēl turnīrā piedalās arī Ukrainas un Igaunijas izlases.

Ar ukraiņiem Latvijas basketbolisti tiksies svētdien plkst.17, bet ar igauņiem -pirmdien plkst.19.

Turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram, Latvijas basketbolisti no 4. līdz 6. augustam Rīgā piedalīsies pārbaudes turnīrā ar Lietuvas, Jaunzēlandes un Baltkrievijas izlašu dalību.

10. augustā Latvijas izlase hallē "Arēna Rīga" tiksies ar Krievijas valstsvienību, savukārt 11. augustā izbrauks uz Itāliju, kur mērosies spēkiem ar Polijas, Itālijas un Čehijas valstsvienībām.

Pēdējā pārbaude pirms Eiropas čempionāta Latvijai būs Turcijā, kur "Efes Pilsen" kausa laikā pretī stāsies Turcijas un Horvātijas komandas. No Turcijas Latvijas izlase dosies uz Spāniju, kur 3. septembrī sāksies Eiropas čempionāta finālturnīrs.

Latvijas basketbolisti 2007. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā priekšsacīkstēs spēlēs ar pasaules čempioni Spāniju, Horvātiju un Portugāli. Latvijas izlase ielozēta B grupā, kuras priekšsacīkšu spēles notiks Seviljā.

2007. gada Eiropas čempionāts Spānijā risināsies no 3. septembra līdz 16. septembrim.

Latvijas valstsvienības sastāvs turnīrā Tallinā: Jānis Blūms, Sandis Buškevics, Armands Šķēle, Sandis Valters, Raimonds Vaikulis, Kristaps Janičenoks, Aigars Vītols, Jānis Porziņģis, Gatis Jahovičs, Ivars Timermanis, Kaspars Bērziņš, Andris Biedriņš, Raitis Grafs un Kaspars Cipruss.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu