Sprukts pateica to, ko daudzi hokejisti noklusē, «norij»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pieredzējušais hokejists Jānis Sprukts kanāla TV6 raidījumā «Overtime TV» atklāja, kāpēc izvēlējies nekandidēt uz vietu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā, pauda savas domas par hokeja saimniecības virtuvi un uzskata, ka apstākļi izlasē ir nepieņemami. Viņš smagi kritizēja arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu, kurš hokejistu nesen nosauca par žuļiku.

«Mana vēlme nav iegriezt spēlētājiem [izlases] vai treneriem, personālam. Vēlme ir parādīt, cik ilgus gadus jau tas notiek un cik tas ir nesakārtoti. Varbūt daudzi nepiekrīt, bet pie pašreizējās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadības Latvijas hokejs degradējas.

LHF neciena cilvēkus, kas iegulda savu laiku, veselību, kuru laikā tie atrodas izlasē, jo netiek izveidoti apstākļi, kuros būtu patīkami atrasties,» uzskata Sprukts.

Viņš norādīja, ka valstsvienībai regulāri mainās apstākļi, piemēram, bāzes nometne teju katru gadu ir citā hallē. «Nav normāli, ka izlasei nav savas vietas. Vienreiz tā ir Piņķos, citreiz Ozolniekos vai «Volvo» hallē. Ēšana arī tad «Staburagā», tad «Lido». Cauru gadu lēkājām no vienas vietas, uz otru.»

34 gadus vecais Sprukts Latvijas izlasi pārstāvējis sešos pasaules čempionātos.

«Šobrīd notiek hokeja degradēšana, tas vienkārši netiek attīstīts.

Piemērs. Jauniešu hokejā spēlētāju mums ir daudz, bet kas notiek, kad jāpārkāpj uz pieaugušo vecumu? Nekas nenotiek,» norādīja pieredzējušais uzbrucējs.

Sprukts atklāja, ka ar viņu nav nokārtotas saistības (finansiālas) par iepriekšējo gadu. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc viņš nevēlējās pretendēt uz vietu izlases sastāvā šā gada pasaules čempionātam, kas nākammēnes risināsies Maskavā un Sanktpēterburgā.

«Par savu lēmumu pēc sezonas paziņoju gan trenerim, gan menedžerim. Pateicu, ka ar mani un ne tikai - ar visu izlasi - nav nokārtotas saistības - parāds par pagājušo gadu. Mums iedeva pusi no solītās summas. Tas ir par pagājušo gadu. Šogad tiek viss darīts tā, lai tu atgrieztos izlasē, un tev samaksās par pagājušo gadu.

Katru gadu ir cilvēki, kuriem netiek samaksāts. Laikā, kad Ozoliņš (Sandis) bija menedžeris, tad nebija nevienas problēmas. Tad laikam Kirovs nevarēja situāciju kontrolēt,» pastāstīja Sprukts.

Izlases laikā ar spēlētājiem netiek slēgti līgumi, ko Sprukts uzskata par nepieņemamu situāciju. Daļai izlases kandidātu netiek nodrošināts ekipējums. «No ekipējuma neko daudz neprasu. Galvenais, lai būtu vienādas ķiveres un sagatavotas nūjas. Pārējo es pats sev nodrošināšu.»

Viņš atcerējās gadījumu, kad hokejistam, kuram nebija cimdu, bija jāraksta iesniegums, lai tos piešķirtu. «Atnāca hokejists un teica: man nav cimdu. Ekipējuma menedžeris atbildēja, ka ir tik un jāprasa Kirovam, vai iedos vai ne.

Tiek rakstīts Kirovam lūgums, kurš ar savu parakstu apliecina, ka viņam var piešķirt cimdus. Kā Hokeja federācijas prezidents var neuzticēties savam cilvēkam, neiedot budžetu, pēc kura vadīties?»

«Ja nebūtu pašreizējā federācijas vadība, pašreizējais prezidents, es spēlētu par velti. Es uztrenētos, lai tiktu sastāvā un brauktu uz pasaules čempionātu. Izlases sakarā mēģināju kaut ko mainīt, bet nekas jau nemainās un pie pašreizējās vadības arī nemainīsies,» uzskata Sprukts.

Ar Lipmanu nedraudzīgās attiecībās Sprukts ir septiņus gadus. Viņi nesarunājas.

Vēl šogad neapmierinātību ar notiekošo izlasē pauda uzbrucējs Kaspars Daugaviņš un aizsargs Oskars Bārtulis, kurš šogad pasaules čempionātā nacionālo komandu savainojuma dēļ nepārstāvēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu