«Liepāja» pārņem vadību finālsērijā!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ruslans Antropovs

Regulārā čempionāta uzvarētāja «Liepāja» sestdien izcīnīja uzvaru Latvijas hokeja virslīgas finālsērijas trešajā mačā, tādejādi izvirzoties sērijas vadībā.

«Liepāja» ar 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) viesos uzvarēja Ogres «Kurbadu», sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Abas komandas jau pašā mača sākumā apmanījās vārtu guvumiem, kad pa reizei izcēlās Juris Štāls («Kurbads») un Bruno Zabis («Liepāja»). Vienības aizvadīja saspringtu un līdzvērtīgu dueli, bet 31.minūtē Egils Kalns vadībā izvirzīja liepājniekus. Gandrīz piecas minūtes vēlāk Artūrs Salija atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet 36.minūtē Kalns guva savus otros vārtus šajā mačā.

«Kurbads» komanda centās atspēlēties, taču tās izredzes ietekmēja biežie noraidījumi, turklāt Romāns Ņekļudovs 53.minūtē panāca jau 4:2 par labu liepājniekiem. Ogres vienība mača izskaņā nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet nopietni apdraudēt Liepājas kluba vārtus mājiniekiem tā arī neizdevās.

Pirmajā finālsērijas mačā otrdien ar 5:3 uzvarēja «Kurbada» hokejisti, bet otrajā cīņā dienu vēlāk «Liepāja» revanšējās ar 3:2, uzvaras vārtus iemetot 41 sekundi pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Māris Diļevka.

Sērijas ceturtā spēle svētdien atkal notiks Ogrē, bet pēc tam komandas otrdien tiksies Liepājā.

Kā ziņots, vienas uzvaras attālumā no Latvijas hokeja virslīgas bronzas godalgām sestdien nonāca pagājušās sezonas valsts čempioni «Mogo», kas izbraukumā ar 8:2 (1:0, 1:1, 6:1) apspēlēja «Prizma» vienību, sērijā līdz trim panākumiem izvirzoties vadībā ar 2-1.

Mača rezultātu jau 46.sekundē atklāja Miks Lipsbergs, turklāt viņš vēlreiz bija precīzs pašā otrās trešdaļas sākumā, izvirzot viesus vadībā ar 2:0. «Prizma» vienus vārtus atspēlēja dueļa 39.minūtē, kad izcēlās Kristaps Riekstiņš, bet noslēdzošajā periodā bija vārtu birums.

Vispirms Vladimirs Mamonovs un Andris Siksnis panāca 4:1 «Mogo» labā, bet 54.minūtē Valerijs Fiļimonovs mājinieku labā vienus vārtus atguva. Divas minūtes vēlāk «Prizma» nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas nevainagojās panākumiem, jo tā vietā pretinieki raidīja četras ripas tukšā laukuma saimnieku «būrī». Tādējādi mača liktenis bija izšķirts.

Lipsbergs šajā spēlē izcēlās ar trim vārtiem jeb «hat-trick», turklāt viņš veica arī divas rezultatīvas piespēles. Ar trīs vārtu guvumiem atzīmējās arī Mamonovs.

Šīs sērijas nākamais mačs notiks svētdien «Volvo» sporta centra ledus hallē, kur laukuma saimnieku lomā būs «Prizma».

Zīmīgi, ka šajā sērijā spēkojas 2014. un 2015.gada valsts čempioni - attiecīgi «Prizma» un «Mogo».

Šīs sērijas pirmajā spēlē ar 3:1 uzvarēja «Mogo», bet otrajā mačā «Prizma» revanšējās ar 2:0. Abas spēles notika «Inbox.lv» ledus hallē, kur mājas spēles aizvada «Mogo».

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja virslīgas pamatturnīra uzvarētāja «Liepāja» pusfināla sērijā ar 3-1 pārspēja «Prizmu», savukārt «Kurbads» ar 3-1 uzveica «Mogo».

«Liepāja» un «Mogo» bija brīvas no ceturtdaļfināla kārtas, kurā «Prizma» ar 3-1 sērijā pārspēja «Zemgale»/LLU vienību, bet «Kurbads» ar 3-0 uzveica «Rīgas» hokejistus.

Regulārajā čempionātā labākā komanda bija «Liepāja», kas 30 mačos izcīnīja 70 punktus, par trim punktiem atpalika «Mogo», bet vēl par diviem punktiem mazāk sakrāja «Kurbads».

Ceturto vietu pamatturnīrā ar 54 punktiem ieguva «Zemgale»/LLU, piektajā pozīcijā ar 39 punktiem ierindojās «Prizma», sestā ar 14 punktiem bija «Rīga», bet ar sešiem punktiem «Rīga 99»/«Tukums» palika pēdējā.

Iepriekšējā sezonā čempionātā triumfēja «Mogo» hokejisti, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot «Kurbada» vienību, kas Latvijas hokeja virslīgas finālā spēlē trešo gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu