Eglīte un Cinīte kvalifikācijā nespēlēs (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru nedosies Latvijas basketbolistes Baiba Eglīte un Dace Cinīte, paziņojis Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Līdz ar to noskaidrotas tās 12 basketbolistes, kuras olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Madridē pārstāvēs Latviju.

Latvijas izlases sastāvs: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Anda Eibele, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

Vienīgajās pārbaudes spēlēs (ar Baltkrieviju) izlases sastāvā Cinīte abos mačos kopā nospēlēja deviņas minūtes, bet punktus neguva, bet Eglīte pirmajā mačā nospēlēja četras minūtes, negūstot punktus, un nepiedalījās otrajā spēlē.

"Cinītes nebraukšanai ir jāmeklē dziļāki iemesli - viss sākās ar to, ka ilgu laiku ar pilnu slodzi nevarēja trenēties Gunta Baško, Ieva Tāre un daļēji arī Anete Jēkabsone-Žogota," skaidro valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

"Šīs trīs spēlētājas bijām plānojušas iespēlēt arī kā pirmos numurus, tomēr nepilnvērtīgo treniņu dēļ to nevarējām izdarīt, tāpēc nedrīkstam riskēt, un uz Madridi dosies trīs saspēles vadītājas - pārbaudīta vērtība Zane Eglīte, Elīna Babkina, kura ir laba uzbrukumā, kā arī Anda Eibele. Baško, Tāre un Jēkabsone-Žogota labāk lai spēlē savā pozīcijā un iegūst pārliecību pēc traumu izārstēšanas."

"Baiba Eglīte treniņos izskatījās ļoti labi, tomēr uz viņas pozīciju ir daudzas pieredzējušākas spēlētājas un šoreiz izvēlējāmies tās, jo Madridē mums kļūdas nepiedos," Latvijas izlases galvenais treneris paslavēja arī Eglīti.

Šajā nedēļā Madridē atrodas Latvijas izlases treneris Ainārs Čukste, kurš vēro Latvijas izlases pretinieces priekšsacīkšu turnīrā. Kā izteicās Zvirgzdiņš, gan par Senegālu, gan arī Japānu saglabājušies visi iepriekšējie priekšstati, kurus tagad cītīgāk būs iespējams izpētīt jaunos video ierakstos.

Pēdējo treniņu pirms došanās uz Madridi basketbolistes aizvadīs šovakar un tā beigās komandu apmeklēs arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Zvirzgzdiņš uzsvēra, ka tas vienībai dos tikai un vienīgi pozitīvas emocijas.

Latvijas izlase priekšsacīkstēs A apakšgrupā tiksies ar Senegālu (9. jūnijā) un Japānu (11. jūnijā). B apakšgrupā spēlēs Angola, Čehija un Argentīna, C apakšgrupā - Fidži, Brazīlija un Spānija, bet D apakšgrupā - Taivāna, Kuba un Baltkrievija.

Vispirms komandas katra ar katru spēlēs apakšgrupas ietvaros, bet pēc tam divas spēcīgākās katras grupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Ceturtdaļfinālu uzvarētājas uzreiz būs nodrošinājušas sev tiesības piedalīties olimpiskajās spēlēs, bet četras ceturtdaļfinālu zaudētājas savā starpā cīnīsies vēl par vienu ceļazīmi.

Ja Latvijas izlase kvalificēsies ceturtdaļfināliem, tad būs jāspēlē ar B apakšgrupas komandām. A apakšgrupas pirmā vieta tiksies ar B apakšgrupas otro vietu, bet A apakšgrupas otrā vieta spēlēs ar B apakšgrupas uzvarētāju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu