Zatlers aizstāv Znaroku (92)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka Valsts valodas centra aicinājums Znarokam pēc atgriešanās Latvijā no pasaules čempionāta Kanādā ierasties Valsts valodas centrā, lai sniegtu paskaidrojumus par Valsts valodas likuma pārkāpumiem, ir "matu skaldīšana". Šādu viedokli Zatlers pauda telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes".

"Tā vietā būtu daudz svarīgāk palūkoties uz valodas veselības stāvokli kopumā, kā veicināt latviešu valodas lietojumu mūsu valstī," norādīja Zatlers.

Zatlers uzskata, ka šis gadījums ir labs iemesls, lai problēmai pievērstos nopietnāk un pārskatītu, vai pirms gadiem desmit izvirzītie mērķi latviešu valodas lietojuma veicināšanai ir sasniegti un kas būtu jādara turpmāk. Zatlers gan norādīja, ka, viņaprāt, Valsts valodas centrs (VVC) šo problēmu risināšanā ieguldījis lielu darbu.

Kā ziņots, VVC Kontroles daļas vadītājs Antons Kursītis nosūtījis vēstuli Latvijas Hokeja federācijas prezidentam Kirovam Lipmanam ar lūgumu nodrošināt Znaroka ierašanos VVC uzreiz pēc tam, kā viņš būs atgriezies Latvijā no pasaules čempionāta, kas līdz 18. maijam norisināsies Kanādā.

Znaroks uz VVC uzaicināts tāpēc, ka "izlases galvenais treneris nelieto valsts valodu profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamajā apjomā", apgalvo VVC.

Krievijā dzimušais un vēlāk Rīgas "Dinamo" spēlējušais leģendārais hokejists, kurš Latvijas izlasi ieveda augstākajā divīzijā, par īpašiem nopelniem piešķirto Latvijas pilsonību zaudēja 2001. gadā. Lēmumu atteikties no Latvijas pilsonības un pieņemt Vācijas pilsonību Znaroks pieņēma sportisku apsvērumu dēļ, lai neaizņemtu leģionāra vietu, spēlējot Vācijas hokeja klubā Heilbronas "Falken".

Latvijas Hokeja federācijas preses sekretārs Jānis Stepītis pauda izbrīnu par šādu VVC rīcību, nepārbaudot visus lietas apstākļus un īsi pirms atbildīgajām spēlēm nākot klajā ar paziņojumu, kas radīs plašu ažiotāžu publiskajā telpā. Tiek uzsvērts, ka Znaroks ir Vācijas pilsonis un uzskatāms par ārvalstu speciālistu. Tāpat preses konferencēs žurnālistiem, kas nesaprotot krievu valodu, esot iespēja saņemt nepieciešamo tulkojumu.

Komentāri (92)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu