Ar 2019. gadu paplašinās Eiropas volejbola čempionāta dalībnieku skaitu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās volejbola konfederācijas (CEV) valdes sēdē pagājušās nedēļas nogalē, nolūkā veicināt volejbola izplatību un fanu iesaisti, pieņemts lēmums paplašināt Eiropas valstu skaitu dalībai Eiropas čempionāta norisēs, palielinot fināla dalībvalstu loku vīriešu un sieviešu komandām. No 2019. gada 16 komandu vietā piedalīsies 24.

«Šis lēmums lielā mērā balstīts uz mūsu organizācijas vēlmi paplašināt mediju un skatītāju iesaisti Eiropas čempionāta norisēs. Mēs pirmām kārtām paplašinām valstu loku, kas būtu spējīgas piedalīties finālturnīra cīņās, un mainām sacensību rīkošanas formātu, kas paredz viena turnīra un tā posmu rīkošanu vairākās Eiropas valstīs paralēli. Skatītājiem būs iespēja vērot augstas kvalitātes volejbola sacensības tuvāk – savā vai tuvā kaimiņu valstī (nevis vienā sacensību centrā, kurp doties arī atbalstītājiem, visticamāk, ir finansiāli sarežģītāk), un arī valstīm rīkotājām tā būs iespēja kooperēties un tehniski vieglāk sarīkot daļu turnīra, nevis visas Eiropas mēroga pasākumu vienuviet, kas ir pirmām kārtām jau liels organizatorisks un loģistikas izaicinājums,» stāsta Māris Pēkalis, CEV viceprezidents.

«Paplašinot fināla valstu skaitu, mēs sniedzam iespēju arī tām valstīm, kuras šobrīd intensīvi cīnās par otrā desmitnieka pozīcijām Eiropā, piedalīties nozīmīgākajās sacensībās un nebūt vērotājām no malas. Tieši šo valstu izlases spēj rādīt emocionāli ļoti spilgtu volejbolu un nereti sagādā arī negaidītus sportiskus pārsteigumus līdervienībām, tādēļ sports un skatītāji no šāda paplašināta formāta tikai iegūst,» norādīja Pēkalis.

Paplašinātais formāts paredz 24 nacionālo komandu piedalīšanos finālturnīrā gan vīriešu, gan sieviešu valstsvienībām. Jaunais formāts stāsies spēkā no 2019.gada.

«Jāmin otrs būtisks lēmums, kas attiecināms uz profesionālā sporta komandām un augstākā līmeņa sacensībām «Čempionu līgu», kur līgas raundā līdz šim piedalījās 28 komandas un pārsvarā tās bija finansiāli ļoti spēcīgas sporta organizācijas, pilnībā liedzot dalību mazo Eiropas valstu volejbola vienībām. Tagad esam pieņēmuši lēmumu, ka jau no nākamā gada «Čempionu līgas» turnīros var pieteikt dalību katras CEV 55 dalībvalsts mazie nacionālie klubi. Sākotnējās līdzdalības izmaksas ir ievērojami mazākas, un klubiem vajadzētu izmantot šo iespēju, piedalīties kvalifikācijas sacensībās un mērķēt uz augstāko līmeni Eiropā, kas iepriekš bija ļoti grūti sasniedzams,» teica Pēkalis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu