Kas iegūs sudraba medaļas? (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Atbildi uz šo jautākumu varēsim uzzināt šovakar, kad par 3. vietu Pasaules kausā cīnīsies čempionāta saimnieki vācieši un portugāļi.

Medaļu sadalīšana pasaules futbola čempionātā atšķiras no citām sacensībām. Pirmās vietas ieguvējiem, kā ierasts, pienākas zelta medaļas, tiem, kuriem nepaveicās finālā, jeb 2. vietai - tiek pasnegtas apzeltītas medaļas, savukārt 3. un 4. vieta iegūst attiecīgi sudrabu un bronzu.

Izskatās, ka vāciešu izredzes ir sarukušas, jo spēlē nevarēs piedalīties vairāki tās līderi - pussargs Mihaēls Ballaks, kurš vēl nav pilnībā atlabis no ceļgala traumas, kā arī aizsargi Arne Frīdrihs un Pērs Mertezakers. Viņus, visticamāk, aizvietos mazpieredzējušie Marsels Jansens (Menhengladbahas "Borussia") un Roberts Huts (Londonas "Chelsea").

"Nu labi, Oli, tu varēsi stāvēt "kastē"," pieredzējušajam vārtsargam saka viņa konkurents Jenss Lēmans (pa labi).
"Nu labi, Oli, tu varēsi stāvēt "kastē"," pieredzējušajam vārtsargam saka viņa konkurents Jenss Lēmans (pa labi). Foto: EPA/AFI

Viens no spēlētājiem - vārtsargs Jenss Lēmans pats labprātīgi atteicies no vietas vārtos, dodot iespēju savam līdzšinējam ienaidniekam Oliveram Kānam. Par vārtsargu pozitīvi izsakās arī vīrs, kurš viņu nosēdināja uz rezervistu soliņa - treneris Jirgens Klinsmans: "Mēs Oliveram bijām parādā šādu iespēju un šobrīd neviens uz pasaules vairs nevar to noskaust."

Viņa kolēģis - Portugāles valstsvienības vadītājs Luiss Felipe Skolari atklājis, ka mačs par trešo vietu viņu apbēdina: "Šis mačs mums sagādās vairāk vilšanos, nevis prieku. Pēc zaudējuma Francijai ir grūti motivēt savus spēlētājus un daudzi no viņiem tagad vairāk domā par to, kādu iespēju ir palaiduši garām."

Luiišs Felipe Skolari: "Šis mačs sagādās vairāk vilšanos, nekā prieku."
Luiišs Felipe Skolari: "Šis mačs sagādās vairāk vilšanos, nekā prieku." Foto: EPA/AFI

Bez tam, Portugālei nevarēs palīdzēt divi tās aizsardzības balsti - savainotais Migels un diskvalificētais Rikardu Karvalju. Pēdējais visas šī Pasaules kausa spēles bija aizvadījis "no zvana līdz zvanam". Vēl tādi spēlētāji portugāļiem ir divi un abi, visticamāk, izies starta vienpadsmitniekā - vārtsargs Rikardo un aizsargs Fernando Meira, kas Štutgartē jutīsies kā mājās, jo ikdienā pārstāv šīs pilsētas klubu.

Arī Vācijai ir trīs futbolisti, kuri nav izlaiduši nevienu šī čempionāta minūti - Lēmans, Mertezakers, kuri, kā jau minēts, nespēlēs, kā arī Pasaules kausa atklājums - kreisās malas aizsargs Filips Lāms. Izlasei ir arī "Stuttgart" pārstāvji, taču vārtsargs Timo Hildebrands noteikti nespēlēs un diezin vai, ka tāda iespēja radīsies arī pussargam Tomasam Hiclšpergeram...

Pēdējoreiz abas komandas tikās pirms sešiem gadiem. Portugāle uzvarēja ar 3:0.
Pēdējoreiz abas komandas tikās pirms sešiem gadiem. Portugāle uzvarēja ar 3:0. Foto: EPA/AFI

Portugāle un Vācija savā starpā tikušās 14 reizes un kopējā bilance ir krietni par labu mājiniekiem - sešas uzvaras, pieci neizšķirti un tikai trīs zaudējumi. Tiesa, pēdējā abu tikšanās spēlē, 2000. gada Eiropas čempionātā, pārliecinoši uzvarēja portugāļi - 3:0.

Toreiz "hat trick" sasniedza Seržiu Konseišiau, kurš izlasē gan vairs nespēlē. No tiem laikiem abu komandu sastāvos atrodami portugāļu Koštiņjas, Pauletas, Nuno Gomeša un Kvima vārdi. Vāciešu sastāvā tādu ir trīs - Ballaks, Kāns un Jenss Novotnijs.

Šī ir ceturtā reize, kad trīskārtējā čempione Vācija piedalās spēlē par trešo vietu. Tālajā 1934. gadā tā pieveica Austriju (3:2), 1958. gadā zaudēja Francijai (3:6), bet 1970. gadā uzvarēja Urugvaju (1:0). Portugāļu labākais sasniegums Pasaules kausā ir tieši 3. vieta, kuru gan viņiem izdevies izcīnīt tikai vienreiz - 1966. gadā, pārspējot PSRS (2:1).

Prognozējamie sākumsastāvi:

Vācija: Olivers Kāns; Marsels Jansens, Kristofs Metzelders, Roberts Huts, Filips Lāms; Bernds Šneiders, Sebastians Kēls, Tims Borovskis, Torstens Fringss; Lukašs Podoļskis, Miroslavs Kloze

Portuglāle: Rikardo; Paolo Fereira, Fernando Meira, Rikardo Kosta, Nunu Valente, Koštiņja, Maniše, Luišs Figu, Krištiano Ronaldu, Dekū, Pauleta

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu