Vai "senatori" atgūs Kanādai Stenlija kausu? (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas nacionālā komanda nule izcīnījusi kārtējo pasaules čempiontitulu, tomēr ir kāda lieta, ko kanādiešiem kārojas, bet kā neizdodas, tā neizdodas dabūt. Stenlija kauss Kanādas kluba rokās pēdējoreiz nonāca 1993. gadā, kad to izcīnīja Monreālas "Canadiens". Tuvu iekļūšanai finālā tagad ir Otavas "Senators", kas šorīt agri pēc Latvijas laika izcīnīja jau trešo uzvaru pār Bufalo "Sabres".

Lai uzvarētu regulārās sezonas čempionus Bufalo "Sabres", Kanādas galvaspilsētas komandai pietika ar vieniem gūtajiem vārtiem. Pateicoties komandas kapteiņa, zviedru hokeja zvaigznes Daniela Alfredsona otrā perioda 14. minūtē iemestajai ripai, "senatori" savā laukumā uzvarēja ar 1:0 un sērijā līdz četrām uzvarām tagad ir vadībā jau ar 3-0.

"Senators" ir ļoti tuvu savam pirmajam Stenlija kausa finālam, jo arī sērijas ceturtais mačs notiks Kanādas galvaspilsētā Otavā.

Rojs Emerijs "Senators" vārtos šorīt atvairīja visus 15 "Sabres" komandas metienus, kamēr Raiens Millers tika galā ar 31 no 32 pretinieku vienības metieniem.

Divās pēdējās sezonas Stenlija kausa finālā jau bija iekļuvušas Kanādas komandas Kalgari "Flames" un Edmontonas "Oilers", tomēr finālā tās bija spiestas kapitulēt attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Karolīnas "Hurricanes".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu