Znaroks nosaucis mājās palicējus (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Kaut arī Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks oficiāli izlases sastāvu, kas dosies uz pasaules čempionātu Kanādā, solījis paziņot otrdien preses konferencē, diena.lv raksta, ka uz pēdējo pārbaudes spēli Zviedrijā un tālāk arī uz pasaules čempionātu nedosies vārtsargs Mārtiņš Raitums, kā arī uzbrucēji Sergejs Pečura, Andris Džeriņš un Edgars Brancis.

Latvijas izlase uz Zviedriju izlidos trešdien, 23. aprīlī, kur ceturtdien 20.30 pēc Latvijas laika Stokholmā Globen Arēnā aizvadīs pārbaudes spēli ar šīs valsts izlasi, bet nākamajā dienā izlidos uz Kanādu, kur turpinās gatavoties pasaules čempionātam, kas mūsu komandai sāksies 2. maijā ar spēli pret ASV.

26. aprīlī jau Kanādā pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvija tiksies ar Baltkrieviju. Šajā mačā Latvijas izlasei plānojuši pievienoties arī Ziemeļamerikā spēlējošie uzbrucēji Raitis Ivanāns un Kaspars Daugaviņš.

Jaunie spēlētāji Raitums, Pečura, Džeriņš un Brancis pirmdien esot aizvadījuši pēdējo treniņu ar izlasi šajā sagatavošanās ciklā. Izlases treneru Oļega Znaroka, Harija Vītoliņa un Mihaila Vasiļonoka rīcībā palikuši deviņi aizsargi un 12 uzbrucēji.

Cīņā par trešo vārtsarga vietu starp Raitumu un Dmitriju Žabotinski (Liepājas metalurgs) tika ņemts vērā parādītais sniegums visas sezonas garumā, turklāt Raitums traumas dēļ izlaida sezonas pirmo pusi. Žabotinski atzina par Samsung premjerlīgas labāko vārtsargu.

Spēlei Stokholmā turpina gatavoties: vārtsargi Edgars Masaļskis un Sergejs Naumovs, kā arī četri pilni laukuma spēlētāju piecnieki: Rodrigo Laviņš - Guntis Galviņš, Miķelis Rēdlihs - Armands Bērziņš - Lauris Dārziņš, Georgijs Pujacs - Jēkabs Rēdlihs, Mārtiņš Cipulis - Jānis Sprukts - Aleksejs Širokovs, Krišjānis Rēdlihs - Aleksandrs Jerofejevs, Aleksandrs Macijevskis - Herberts Vasiļjevs - Aleksandrs Ņiživijs, Agris Saviels - Jānis Andersons, Guntis Džeriņš - Viktors Bļinovs - Juris Štāls.

Tikmēr malā joprojām paliks devītais aizsargs Arvīds Reķis, kurš pagājušās nedēļas pārbaudes spēlē Slovākijā guva pleca traumu. Reķim tā ir sena trauma, taču izlases ārsts Jānis Kvēps cer, ka Ziemeļamerikā hokejists varēs ar pilnu jaudu iekļauties izlases darbā.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu